7.1.2015 23:32

«Σημαντική απόφαση για την ποιότητα της ζωής μας» [BINTEO]

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Σημαντική απόφαση τόσο ως προς την ποιότητα της ζωής των πολιτών όσο και ως προς την εικόνα της πόλης και των χωριών στους επισκέπτες, χαρακτήρισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των ανταποδοτικών τελών, ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς.

Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης συνεχάρη τους συμβούλους της πλειοψηφίας που έδωσαν θετική ψήφο, χαρακτηρίζοντας ως υπεύθυνη τη στάση τους απέναντι στην κοινωνία.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Πρόκειται για μία απόφαση από την οποία εξαρτάται η ποιότητα ζωής όλων μας. Είναι το ζήτημα του πόσα θα πληρώνουμε για έναν ευαίσθητο τομέα όπως η καθαριότητα. Τα τελευταία χρόνια ζούμε μία διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας στον ενιαίο Δήμο με άμεσες συνέπειες στη ζωή μας αλλά και στην εικόνα της πόλης.

Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να εξορθολογήσουμε το κόστος της καθαριότητας, να αλλάξουμε τα μέσα, να διαφοροποιήσουμε τις διαδικασίες. Αυτό έχει επιτευχθεί σε ένα μικρό ποσοστό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπαίνουμε μέσα περί τις 500.000 ευρώ κάθε χρόνο όπως συνέβαινε από το 2011 μέχρι σήμερα. Το αποθεματικό που βασιζόμασταν έχει εξαντληθεί πλέον. Γι’ αυτόν τον λόγο ήταν αναγκαία η αύξηση ή η ισοστάθμιση των ανταποδοτικών τελών ώστε να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κατάσταση και μέσω ενός σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, να μειώσουμε το κόστος και να αυξήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Συγχαίρω τους συμβούλους της πλειοψηφίας για την υπεύθυνη στάση που κράτησαν έναντι της κοινωνίας μας. Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν τα συγκεκριμένα τέλη. Γι’ αυτό αλλάξαμε εντελώς την πολιτική απέναντι στις ευπαθείς ομάδες κι έχουμε προβλέψει μειωμένο τιμολόγιο 50% στο οποίο μπορούν να ενταχθούν περί τους 1.500 συμπολίτες μας». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ