13.8.2012 16:39

Σε ιδιωτικά χέρια το λιμάνι της Χίου

- ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Και επίσημα σε ιδιώτες παραχωρείται ο λιμένας της Χίου καθώς και 23 ακόμα λιμάνια και τουριστικοί λιμένες σε όλη τη χώρα, αφού με απόφαση της διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρεται στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης.
Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: 

Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι. 

«Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ