1.3.2013 10:33

Ράβε- ξήλωνε στο Βροντάδο από τις αστοχίες της μελέτης

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΟΥΝΔΡΟΣ – ΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ

Το βαθύ ρήγμα στις σχέσεις πολλών μελών της δημοτικής αρχής με την Τεχνική Υπηρεσία επανέφερε στο προσκήνιο η συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Βροντάδου.

Για μία ακόμη φορά ο πρώην αντιδήμαρχος Κ. Μούνδρος επέρριψε σαφείς ευθύνες στον προϊστάμενο της Τ.Υ., Λ. Τσακό, υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε ο τελευταίος του υπέδειξε αστοχία στη μελέτη.

«Με διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς»

Όπως ισχυρίστηκε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από την αρχή του υποδείκνυαν ότι η μελέτη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ τον παρότρυναν να την εφαρμόσει.

«Ό,τι έκανα δεν το έκανα μόνος μου. Το έκανα κατόπιν των αποφάσεων που είχαμε λάβει ομόφωνα ως Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης κατά την τελευταία δημοτική θητεία προ Καλλικράτη. Η μελέτη υπήρχε από το 2009 και όλοι αναγνώριζαν ότι είναι ανάγκη να επέμβουμε για να διευθετήσουμε την κυκλοφορία στους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου.

Η αλήθεια είναι ότι η Τεχνική Υπηρεσία είχε στείλει ορισμένες παρατηρήσεις, που όμως δεν είχαν να κάνουν με ενδεχόμενες αστοχίες αλλά με επιμέρους ζητήματα της μελέτης. Οι αστοχίες φάνηκαν κατά την εφαρμογή», είπε ο ίδιος.

«Το είχαμε επισημάνει»

Στον αντίποδα ο Λ. Τσακός επεσήμανε ότι πριν την εφαρμογή της μελέτης είχε εφιστήσει την προσοχή στον Κ. Μούνδρο σχετικά με αστοχίες που θα δημιουργούσαν πρόβλημα.

«Μας αδικείτε γιατί η στάση μας και η άποψή μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Οι αστοχίες ήταν δεδομένες και τις ξέραμε από πριν. Τις είχαμε επισημάνει και στον αντιδήμαρχο και στο δήμαρχο, που θα το θυμάται πολύ καλά», σημείωσε ο κ. Τσακός, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί από τον Π. Λαμπρινούδη.

«Παίζετε με τα χρήματα των δημοτών»

Για αστοχία, που μοναδικό χαμένο έχει την τσέπη των δημοτών, με πόρους των οποίων εκτελέστηκε και εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη μελέτη, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης», Γ. Χαλλιορής, τονίζοντας ότι οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις στο εσωτερικό δίκτυο του Βροντάδου θα έπρεπε να έχουν τεθεί πρωτίστως σε διαβούλευση.

Τελικά, έπειτα από μια ώρα συζήτησης, αποφασίστηκε να ξηλωθούν άμεσα όσες πινακίδες τοποθετήθηκαν το τελευταίο διάστημα, ενώ από την αρχική μελέτη θα εφαρμοστεί μόνο το τμήμα που προβλέπει τη δημιουργία 5 κάθετών οδών που θα οδηγούν στην παραλιακή του Βροντάδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ