18.6.2014 8:55

Πρώτη σύγκρουση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Το θέμα της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων της Χίου με το συνολικό ποσό των 55.000 ευρώ ήταν αυτό που προκάλεσε ουσιαστικά την πρώτη σύγκρουση της απερχόμενης δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη με το νέο Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού.

Αιτία στάθηκε ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος που απέδωσε ο Π. Λαμπρινούδης στο θέμα σημειώνοντας ότι πρόκειται για πιστώσεις  που θα πρέπει να δοθούν στα αθλητικά σωματεία ώστε να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

«Δεν στοιχειοθετείται το κατεπείγον»

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του νέου Δημάρχου Χίου Μ. Βουρνού που παρακολουθώντας από τα έδρανα του ακροατηρίου μαζί με την ομάδα του τη διαδικασία, διαφώνησε με τον Π. Λαμπρινούδη σημειώνοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 65 του Καλλικράτη, 1 μήνα πριν τις εκλογές και 1 μήνα μετά από αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να εγκρίνει χρηματικά ποσά μόνο σε περίπτωση που δικαιολογείται το κατεπείγον του θέματος.

«Δεν μας έχετε δικαιολογήσει σε τι ακριβώς συνίσταται το κατεπείγον. Μιλάμε για 55.000 ευρώ χωρίς να μας λέτε πώς και γιατί θα πρέπει να δοθούν. Δεν διαφωνούμε ότι μπορεί να υπάρχουν σωματεία που να χρειάζονται την ενίσχυση αλλά με την τακτική σας όλα μπαίνουν στην ίδια μοίρα», είπε ο κ. Βουρνούς τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα δημοτική αρχή θα περάσει από κόσκινο όλες τις επιχορηγήσεις προς τα αθλητικά σωματεία της Χίου.

Η τοποθέτηση του νέου δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων Π. Φλάμου και Π. Στείρου με τον πρώτο να αποχωρεί από τα έδρανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Κάποιοι έχουν βάλει υποθήκες για ορισμένα σωματεία. Έχουμε ρίξει ιδρώτα και χρήμα. Θα μας κλείσουν τα σπίτια. Επιεικώς απαράδεκτη η εισήγηση του κ. Βουρνού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα του στίβου λαμβάνουν χώρα από Ιούλιο έως Αύγουστο. Πως θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά; Με τι χρήματα;» διερωτήθηκε ο κ. Φλάμος λίγο πριν την αποχώρησή του.

Τελικά το θέμα αποσύρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς δεν δικαιολογήθηκε ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος με τον Μ. Βουρνού να τονίζει στον Π. Λαμπρινούδη ότι μπορεί να επαναφέρει το ζήτημα σε επόμενο Δ.Σ. δικαιολογώντας όμως ποια σωματεία και γιατί θα πρέπει να επιχορηγηθούν άμεσα.

«Δήμαρχος είναι ακόμα ο κ. Λαμπρινούδης όσο και αν κάποιοι σπεύδουν να του αποδώσουν ρόλο αντιπολίτευσης. Συνεπώς αν ήθελε θα μπορούσε να ψηφίσει το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε και σε πολλά άλλα. Όμως το έκανε προφανώς για να στρέψει τον κόσμο εναντίον του Μ. Βουρνού. Αυτόν τον σκοπό είχε και το δελτίο Τύπου που ακολούθησε. Δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι η γνωστή τακτική του απερχόμενου δημάρχου», σχολίασαν στελέχη της Πρωτοβουλίας. 

Η απάντηση από το γραφείο Τύπου

Για το ζήτημα πάντως δελτίο Τύπου εξέδωσε το γραφείο του Π. Λαμπρινούδη στο οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Λυπούμεθα ειλικρινά, γι’αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, όσον αφορά την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και ας ελπίσουμε ότι αυτή η παρέμβαση δεν θα είναι προπομπός διακοπής ανάλογων επιχορηγήσεων προς τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία του νησιού μας, από την νέα Δημοτική Αρχή του κ.Βουρνού». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ