29.2.2016 12:47

Πρώτη οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της τουριστικής πτώσης

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η κάθετη πτώση στις προκρατήσεις δωματίων σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία που ξεπερνάει το 60% για τη φετινή τουριστική περίοδο, ήταν αρκετή προκειμένου να κινητοποιήσει το σύνολο των πολιτικών φορέων του νησιού.

Με αφορμή την επιστολή του Δήμου Χίου σε σειρά υπουργείων και τη μεσολάβηση του κυβερνητικού βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία του νησιού αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου και τους δύο Χιώτες Βουλευτές θα συναντηθεί με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά προκειμένου να ζητήσει έμπρακτα τη στήριξη του νησιού στο κομμάτι του τουρισμού.

Οι μαζικές αποχωρήσεις των εταιριών τσάρτερ προκαλούν ήδη την ανησυχία των τουριστικών πρακτόρων αφού είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι πολλά τουριστικά καταλύματα δεν θα έχουν καθόλου προκρατήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους. 

Ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή της γειτονικής Μυτιλήνης, η Χίος είναι έτοιμη να καταθέσει σειρά προτάσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής του νησιού κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι του νησιού θα θέσουν και το ζήτημα των πολιτικών παρεμβάσεων εκ μέρους της Ε.Ε. ώστε τα νησιά που αποτελούν πύλες εισόδου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης ως αντιστάθμισα των επιπτώσεων του προσφυγικού στις τοπικές οικονομίες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ