12.2.2014 10:31

Πρώτα τον "έθαψαν", τώρα τον υμνούν

Ερωτηματικά για τον τρόπο που εν τέλει σκέφτονται τα στελέχη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου εγείρει η σημερινή ανακοίνωση του κόμματος. Αφού πρώτα η πλειοψηφία των βαρόνων του κόμματος έκανε τα αδύνατα – δυνατά προκειμένου να εμποδίσει τον χιώτη Βουλευτή να κατέλθει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με σημερινή τους ανακοίνωση του πλέκουν το εγκώμιο.

Μάλιστα εκ των υστέρων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και αφού ο "κίνδυνος" πέρασε,  εκτιμούν ότι η ενδεχόμενη ανάμειξη του Κ. Τριαντάφυλλου στα αυτοδιοικητικά «θα έφερνε σίγουρα μία νέα και ελπιδοφόρα πνοή στην τοπική κοινωνία», ωστόσο αποφεύγουν να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν τον στήριξαν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι  δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αποτελούν μια ξεχωριστή πολιτική αναμέτρηση τοπικού χαρακτήρα. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου, εν όψει των εκλογών του προσεχούς Μαΐου, σύντομα θα καταθέσει δημόσια τις θέσεις της. Το θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά της που πηγάζει από την μεγάλη και πολυετή προσφορά του Κινήματος στην αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προς το παρόν, με αφορμή την δημόσια δήλωση του Βουλευτή μας Κώστα Τριαντάφυλλου θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου διερμηνεύοντας τα αισθήματα των μελών και ψηφοφόρων μας αναγνωρίζει στο πρόσωπό του ήθος, εντιμότητα, πάθος και αγάπη για το τόπο μας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά τον έχουν κατατάξει ψηλά στην συνείδηση τους. Από την πρώτη μέρα των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, τον βλέπει να ασκεί δυναμικά όλες τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι αυτό και προσδοκά ότι η παρουσία του και ο ρόλος του στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις  για την δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στην οποία η Χίος πάντα πρωτοστατούσε είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Αλλά και η παρουσία του στο Κοινοβούλιο είναι πολύτιμη και καθοριστική όσο ποτέ. Οι μήνες που έρχονται κρύβουν κινδύνους για το μέλλον και την Δημοκρατία. Πολιτικοί σαν τον Κώστα Τριαντάφυλλο δίνουν ελπίδα και σηματοδοτούν το αύριο. Ένα αύριο που θα φέρει την ανανέωση, την αξιοκρατία, την ισονομία και την προοπτική.

Η ενδεχόμενη ανάμειξή του στα αυτοδιοικητικά σίγουρα θα έφερνε μια νέα και ελπιδοφόρα  πνοή στην τοπική κοινωνία αλλά θα αφαιρούσε δυναμική από την μεγάλη προσπάθεια που δεν είναι άλλη από την ενότητα και την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ