19.10.2012 12:58

Πρόεδρος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου: "Να ανοίξουν Μακρόνησος και Γυάρος"

"ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ", ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ - "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΠΑΣΠ

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η φερόμενη ως ανάρτηση του Προέδρου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου Χρ. Χριστοδούλου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην οποία αναφέρει:
 
"«Με έχουν συχάνει τελείως αυτοί οι «έξυπνοι» και οι «ανυχτόμυαλοι»… Πρέπει να ξεκινήσουν να καθαρίζουν μακρόνησο και γυάρο σιγά- σιγά»."
 
Η συγκεκριμένη ανάρτηση που εδώ και μερικά 24ωρα κάνει το γύρο του διαδικτύου έχοντας απασχολήσει πολλές ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων στην Αθήνα, έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ που μέχρι στιγμής τηρεί στάση αναμονής για το θέμα της ανάρτησης.
 
 
«Ναι το έγραψα αλλά για πλάκα»
Σε σημερινή του πάντως ανακοίνωση ο κ. Χριστοδούλου, απαντώντας στο δημοσίευμα του «π» αναφέρει:
Στη σημερινή εποχή είναι πολύ εύκολο να επιτίθεσαι και να κρίνεις πρόσωπα κρυμμένος πίσω από μία οθόνη. Τουτέστιν, χθες χρησιμοποιήθηκε σχόλιο μου που έκανα στον κολλητό μου φίλο, διαφορετικής πολιτικής άποψης από την δική μου, για την ακρίβεια αριστερών πεποιθήσεων, με τον οποίο μιλάμε όπως είναι λογικό αρκετές φορές στην πλάκα.
Το σχόλιο αυτό ήταν ακραίας πολιτικής άποψης και το αναγνωρίζω όπως το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο παραλήπτης, χωρίς αυτό να αναιρεί τις φιλελεύθερες απόψεις μου και τον πολιτικό μου χώρο στον οποίο ανήκω. Οι ίδιοι που έκοψαν και “έκλεψαν” αυτό το σχόλιο από τα δεκάδες που είχαν γραφτεί στη συγκεκριμένη δημοσίευση, είναι εκείνοι που την ημέρα των φοιτητικών εκλογών έβριζαν, απειλούσαν την σωματική ακεραιότητα  μέλων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου με ΚΑΔΡΟΝΙΑ εντός του Πανεπιστημιακού χώρου.Εκείνοι που καλλιεργούν τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ.
Εκείνοι που βρίζουν, χλευάζουν και τρομοκρατούν τα μέλη της ΔΑΠ με συνθήματα στους τοίχους των σχολών της Χίου. Εκείνοι που φιμώνουν την ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων σκίζοντας αφίσες της ΠΡΩΤΗΣ παράταξης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ.
Καταλαβαίνω την κίνηση να βρουν κάποια αφορμή να λασπολογήσουν εναντίον μου και πολύ περισσότερο εναντίον της παράταξης που εκπροσωπώ στο νησί. Μία παράταξη που αποτελείται από μέλη που προάγουν και υπερασπίζονται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την συνδικαλιστική δράση. Που σέβονται και προστατεύουν το Πανεπιστήμιο. Που με τις προτάσεις μας και τις ιδέες μας μαχόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον μας.
Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι είμαι πολύ υπερήφανος που ανήκω σε αυτήν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Χαίρομαι που εκπροσωπώ την παράταξη στο νησί, μα περισσότερο είναι τιμή μου που συμπορεύομαι μαζί με ανθρώπους που προάγουν τον διάλογο, την δημοκρατία, που ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο όσο και για την πρόοδο της κοινωνίας της χώρας.
 
 
«Παραιτηθείτε άμεσα κ. Χριστοδούλου»
Σήμερα πάντως, ανακοίνωση για τη δήλωση του Προέδρου της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Χίου εξέδωσε με επιστολή της στα τοπικά ΜΜΕ το Γραφείο Πόλης της ΠΑΣΠ Χίου μέσα στην οποία ο γραμματέας της Ανδρέας Νάτσης σημειώνει:
 
«Άφωνη για μία ακόμη φορά άφησε τη φοιτητική κοινότητα του νησιού αλλά και όσους σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου Χρ. Χριστοδούλου που εμφανιζόμενος να λησμονεί την επταετία 1967-1974, παρακαλεί να ανοίξει από τη μία η Γυάρος από την άλλη η Μακρόνησος.
 
Δυστυχώς τόσο για τον κ. Χριστοδούλου όσο και για τους πρεσβευτές των ιδεών του στους χώρους έκφρασης ελεύθερων ιδεών εντός και εκτός Πανεπιστημίου, του θυμίζουμε ότι από τότε που έφυγαν οι ομοϊδεάτες του κακήν – κακώς μέσα σε μία νύχτα το πολίτευμα είναι Δημοκρατικό με τα καλά και τα άσχημα.
 
Θα θέλαμε λοιπόν να μας απαντήσει επί της ουσίας ο συνάδελφος κ. Χριστοδούλου, αν αυτές οι απόψεις περί εξορίσεων των δημοκρατικών δυνάμεων της Χώρας αποτελούν και επίσημη θέση της παράταξής του, δεδομένου ότι αποτελεί εκλεγμένο εκφραστή της.
 
Διανοήθηκε άραγε ο κ. Χριστοδούλου ότι σε πυρήνες δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης ιδεών όπως τα Πανεπιστήμια, τέτοιες φασίζουσες απόψεις και νοοτροπίες και μάλιστα σε καιρούς πολιτικής αστάθειας, το μόνο που κάνουν είναι να προμοτάρουν τα δεξιότερα άκρα τους;
 
Εκτός αν αυτό αποτελεί αυτοσκοπό για τον κ. Χριστοδούλου και τους συν αυτώ φοιτητοπατέρες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
 
Πέρα από το γεγονός ότι για έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του φοιτητικού κινήματος, η παραίτηση θα πρέπει να αποτελεί μονόδρομο ως κίνηση συνδικαλιστικής ή πολιτικής ευθιξίας, καλούμε τον Πρόεδρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φεύγοντας τουλάχιστον να ζητήσει ένα συγγνώμη από όσους τον πίστεψαν και τον εμπιστεύτηκαν για την εκπροσώπησή τους.
 
Εμείς ως ΠΑΣΠ Χίου, αυτόνομη πολιτική και συνδικαλιστική παράταξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα συμβουλεύαμε τον κ. Χριστοδούλου αντί να κάνει τον κράχτη της Χρυσής Αυγής και τον κοινωνό των ιδεών της, αντικαθιστώντας την πολιτική με παρτάκια και χαβαλέ, ας ασχοληθεί καλύτερα με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιφερειακό μας Πανεπιστημίο και όσοι σπουδάζουν και εργάζονται σε αυτό.
 
Και πάλι αν η εύρεση της ουσίας του φοιτητικού συνδικαλισμού, είναι δύσκολη και ανέφικτη κίνηση για τον κ. Χριστοδούλου, καλύτερα ας παραιτηθεί. Θα είναι πολύ πιο χρήσιμο για όλους μας». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ