24.7.2015 12:43

Ποιος διοικεί αυτόν τον Δήμο;

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΡΠΙΛΙΣΤΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΦΕΡΝΑΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί πλέον η στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στον Δήμο, που έφθασαν στο σημείο να ακυρώσουν με παρέμβασή τους την δημοπρασία δύο δημοτικών ακινήτων που θα απέφερε επιπλέον έσοδα στα δημοτικά ταμεία.

Τη στιγμή που οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Δήμου με τον μανδύα των υπηρεσιακών παραγόντων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά και τη μείωση των εσόδων, την ίδια στιγμή με τον μανδύα των συνδικαλιστών τορπιλίζουν διαδικασίες που μπορούν να επιφέρουν επιπλέον χρήματα στον δημοτικό κορβανά, με την αιτιολογία ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ενοικιάζει τα δημοτικά ακίνητα αν πρώτα δεν τακτοποιήσει το στεγαστικό πρόβλημα ορισμένων υπαλλήλων.

Οι δημοπρασίες

Στη χθεσινή διαδικασία ήταν προγραμματισμένη η δημοπρασία δύο δημοτικών ακινήτων «φιλέτων». Το πρώτο ακίνητο αφορούσε δημοτικό κτίριο της οδού Δημοκρατίας ενώ το δεύτερο το κτίριο του πρώην ζαχαροπλαστείου Αθηνά στην καρδιά της αγοράς με τιμή εκκίνησης τα 315 ευρώ και τα 750 ευρώ αντίστοιχα.

Ο συνολικός στόχος των 1500 ευρώ και για τα δύο μισθώματα φάνταζε εφικτός, μιας και οι ενδιαφερόμενοι ήταν 4 για το κάθε ακίνητο, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε στην αίθουσα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους χώρους εργασίας των υπαλλήλων.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αγγ. Γκιουβέτση αντίστοιχη διαμαρτυρία είχε γίνει και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια απάντηση από τον Δήμο.

«Το στεγαστικό πρόβλημα είναι τρομερό. Υπάρχουν χώροι εργασίας που οι συνάδελφοι ασφυκτιούν πραγματικά. Αποφάσισαν να δώσουν ένα μικρό δημοτικό ακίνητο στην οδό Δημοκρατίας όπου είχε παραδοθεί στους σαρωτές και στους υπαλλήλους της καθαριότητας χωρίς να τους εξασφαλίσουν άλλο χώρο. Τα όσα μας υποσχέθηκαν ότι θα αξιοποιηθεί το κτίριο της οδού Λάδης για να μεταστεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες, μέχρι στιγμής είναι μόνο σενάρια», δήλωσε στον «π» εξηγώντας το σκεπτικό της παρέμβασης του συλλόγου η κ. Γκιουβέτση, η οποία απαίτησε να σταματήσει η δημοπρασία.

Η αποχώρηση Καμπούρη

Ουσιαστικά η κίνηση που σταμάτησε τη δημοπρασία των ακινήτων παρά τη ζήτησή τους ήταν η αποχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου Στ. Καμπούρη, ο οποίος ενστερνιζόμενος το αίτημα των υπαλλήλων και με δεδομένο ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε θέσει το ζήτημα της στέγασης τόσο των υπαλλήλων όσο και των δημοτικών παρατάξεων σε δημοτικά ακίνητα, αποχώρησε από τη διαδικασία με αποτέλεσμα αυτή να ματαιωθεί.

«Δεν μπορούν οι δικοί σου άνθρωποι να γυρνούν σαν «γύφτοι» και να ψάχνουν γραφεία κι εσύ να δημοπρατείς τα δημοτικά ακίνητα. Το αίτημα των υπαλλήλων είναι απόλυτα δίκαιο. Με μία κατάλληλη διαμόρφωση όλα είναι εφικτά», σημείωσε στον «π» ο κ. Καμπούρης.

Δυσαρέσκεια στη δημοτική αρχή

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως, όπως αναμένονταν προκάλεσε την ενόχληση της Δημοτικής Αρχής που μέχρι στιγμής δείχνει τη διάθεσή της να ακούσει τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων.

«Σε μια δύσκολη εποχή, που κάποιοι συμπολίτες μας τολμούν να ανοίξουν επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν και κάποιες θέσεις εργασίας, πρέπει να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και όχι να την μπλοκάρουμε. Είναι καθήκον, κάθε δημοτικής Αρχής να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δημοτική ακίνητη περιουσία για το συμφέρον των δημοτών και την ενίσχυση των οικονομικών του Δήμου. Σε τελική ανάλυση, αν ο Δήμος δεν έχει έσοδα, πώς θα πληρώνονται οι υποχρεώσεις του, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι μισθοδοσίες;», σχολίαζαν χθες στο Δημαρχείο.

Σε ότι αφορά στις δημοπρασίες, αυτή του πρώην ζαχαροπλαστείου θα γίνει μία εβδομάδα μετά ενώ αυτή του ακινήτου της Δημοκρατίας θα πρέπει να επιστρέψει στην Οικονομική Επιτροπή με δεδομένο ότι αναβλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ