10.1.2015 13:52

Πίτα γεμάτη θαλασσινές μνήμες [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ

Από αλμύρα και θαλασσινές μνήμες γέμισε το πρωί του Σαββάτου η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Απόμαχοι της θάλασσας που βίωσαν εν τη γενέσει του το περίφημο θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας, με την αγορά των «Liberty», αλλά και νεότερες γενιές σπουδαστών στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, κατέκλεισαν το Ναυτιλιακό Κέντρο ανταλλάσοντας ευχές για χρόνια πολλά και γαλήνιες θάλασσες στους εν ενεργεία συναδέλφους τους, στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου, του μεγαλύτερου και πιο παλιού σωματείου συνταξιούχων ναυτικών στο νησί.

Τις δύο πρωτοχρονιάτικες πίττες ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δ. Γεόμελος ευχόμενος ειρήνη σε όλο τον κόσμο, παύση των εχθροπραξιών και καλά ταξίδια στη ναυτική οικογένεια της Χίου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε απονομή βραβείων σε Χιώτες ναυτικούς που έχουν διακριθεί στη ναυτική λογοτεχνία και στις τέχνες.

Στη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί, αναφέρθηκε κατά την ομιλία της η Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας του Παν. Αιγαίου Κ. Θανοπούλου ενώ στο ρόλο των «Liberty» εστίασε με τη σειρά του ο καπ. Κώστας Φράγκος.

Τέλος τραγούδια των ημερών τραγούδησε η χορωδία του Λέοντα Αλλάτιου. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ