25.8.2014 10:21

Περιφερειακή παλινωδία

«Φως» στην υπόθεση της ακύρωσης της Χριστιάνας Καλογήρου θα ρίξει η σημερινή συνέντευξη Γιακαλή;

Στην απορρέουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά να ακυρώσει την ανάδειξη της Χρ. Καλογήρου στη θέση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, θα εστιάσει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα ΜΜΕ ο Νάσος Γιακαλής.

Όπως σημείωσε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης η περιφερειακή αρχή έχει στα χέρια της την εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης η Χρ. Καλογήρου.

Το περιεχόμενο της εισήγησης

Αν και στενοί συνεργάτες του κ. Γιακαλή δεν έχουν λάβει γνώση για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του Υπ. Εσωτερικών ο Κ. Γανιάρης σημείωσε ότι υπάρχουν σαφέστατα νομικά κωλύματα τα οποία δεν επιτρέπουν την ορκωμοσία της Τετάρτης και τα οποία θα επισημανθούν στη σημερινή συνέντευξη

Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η επιστολή που απέστειλε το Σάββατο ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Στρατής Κύττελής και στην οποία σημειώνει ότι θα πρέπει να αναβληθεί η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Νέα προσφυγή

Την ίδια ώρα νέα αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, βάσει της οποίας δεν υφίσταται κώλυμα στην εκλογιμότητα του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Κύτελλη, κατατέθηκε την Τετάρτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

Τα 4 στελέχη μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ζερδελής εμμένουν στον ισχυρισμό τους ότι ο Στρ. Κύτελλης διατηρούσε διευθυντική θέση στο διάστημα 18 μηνών πριν τις εκλογές, δίνοντας έτσι νέα παράταση στο δικαστικό θρίλερ γύρω από την ανακήρυξη Περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο.

Πάντως σύμφωνα με τον Κ. Γανιάρη η περιφερειακή αρχή του Ν. Γιακαλή εντός της εβδομάδας θα αποστείλει νέα επιστολή στο ΥΠ.ΕΣ. που θα ζητάει κατευθυντήριες οδηγίες, πέρα του ζητήματος της ορκωμοσίας, κι αυτό με δεδομένο ότι από 1η Σεπτεμβρίου λήγει η ισχύς του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ