22.1.2015 10:50

Παραμένει άστεγο και το 2015

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Παγώνει προς το παρόν η προσπάθεια εύρεσης νέου χώρου στέγασης του Νομικού Προσώπου, καθώς η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί με στόχο να εντοπίσει ακίνητα που θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του απέρριψε και τα 5 συνολικά ακίνητα που είχαν προταθεί.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανυπαρξία αποθηκευτικού χώρου, αφού τα περισσότερα ακίνητα ναι μεν πληρούν τις προδιαγραφές για χρήση τους ως γραφεία, όμως δεν παρέχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε αποθηκευτικό χώρο.

Τα ακίνητα

Συνολικά η αρμόδια επιτροπή εξέτασε 5 ακίνητα. Το πρώτο στην περιοχή της Λέτσαινας, το δεύτερο στην οδό Ομήρου στο πρώην ταχυδρομείο, το τρίτο στην οδό Βερίτη εκεί όπου στεγάζονταν η Δασική Υπηρεσία, το τέταρτο στο Εμπορικό Κέντρο Ψαρά και τέλος το πέμπτο σε πάροδο της Βερίτη κοντά στην πρώην πειραματική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π. Καμπούρης σημείωσε ότι ο Δήμος κατέχει ακίνητα σε διάφορα σημεία του νησιού ωστόσο αυτά δεν εξυπηρετούν ούτε τους εργαζόμενους αλλά ούτε και τους πολίτες.

«Η μετεγκατάσταση σε σημείο εκτός πόλης δεν θα έχει κανένα νόημα. Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι η εξοικονόμηση χρημάτων», ανέφερε ο κ. Καμπούρης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ως ακατάλληλες για τους εργαζόμενους.

«Απαράδεκτη συζήτηση»

Την έντονη διαφωνία του για τις κινήσεις της νέας διοίκησης του Ν.Π.Δ.Δ. εξέφρασε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Βασίλης Μυριαγκός.

Κάνοντας λόγο για περιττή σπατάλη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, ο κ. Μυριαγκός σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου στεγάζονται επαρκώς στα νυν γραφεία.

«Αποτελεί πρόκληση για την ίδια την κοινωνία να συζητάμε ένα θέμα που θα μας κοστίσει σε βάθος θητείας πάνω από 70.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Μυριαγκός.

Με δεδομένο πάντως το αδιέξοδο που προέκυψε σχετικά με την εξεύρεση χώρου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε προς το παρόν να παγώσει το θέμα μέχρι η Επιτροπή να βρει νέα ακίνητα προς αξιολόγηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ