16.3.2016 16:44

Παίρνει Αίπος, δίνει Βοτανικό Κήπο

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Σανίδα σωτηρίας τόσο για την «Προμηθευτική» όσο και για τον αναξιοποίητο επί σειρά ετών Βοτανικό Κήπο των Νενήτων, αποτελεί η πρόθεση του Δήμου να πωλήσει μέρος του τουριστικού χωριού του Αίπους στην «Κιβωτό του Κόσμου» έναντι 370.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής ο Μανώλης Βουρνούς θα εισηγηθεί την ανταλλαγή ακίνητης περιουσίας μεταξύ Δήμου και «Προμηθευτικής» ως εξής:

Η εταιρία θα παραχωρήσει στον Δήμο μέρος του τουριστικού χωριού του Αίπους προς πώληση από την «Κιβωτό» και αντίστοιχα ο Δήμος θα της παραχωρήσει προς αξιοποίηση τον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου.

«Η κίνηση αυτή γίνεται για να μπορέσει να προχωρήσει η πώληση του τουριστικού χωριού. Η «Προμηθευτική» θα μας παραχωρήσει ένα κομμάτι του Αίπους, δηλαδή μόνο τον χώρο που σήμερα βρίσκεται η «Κιβωτός» και θα της δώσουμε τον Βοτανικό Κήπο στα Νένητα. Ο ρόλος της εταιρίας είναι η αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών και ο κήπος στα Νένητα είναι μία τουριστική υποδομή που πλέον πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο Μ. Βουρνούς.

Το τίμημα της εξαγοράς που υπολογίζεται στις 370.000 ευρώ, χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον «π» θα δοθούν από δωρητές στην «Κιβωτό», είναι ισόποσο με τις δανειακές υποχρεώσεις της «Προμηθευτικής».

Αυτό σημαίνει ότι μετά από πολλά χρόνια η «Προμηθευτική», που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη ακόμη και με το ενδεχόμενο οριστικού λουκέτου, θα μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα, απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια, έχοντας μάλιστα στην κατοχή της ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου (τον Βοτανικό Κήπο), το οποίο την τελευταία τουλάχιστον 5ετία παραμένει αναξιοποίητο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ