17.4.2015 17:24

«Πάει πολύ να μιλάτε για αδράνεια κ. Βουρνού!»

ΠΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με τον Δήμαρχο Χίου τα βάζει αυτή τη φορά ο Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον Μ. Βουρνού για αδράνεια στο ζήτημα της εξεύρεσης χώρου φιλοξενίας μεταναστών, καθώς όπως τονίζουν τα στελέχη της νομαρχιακής αν κάποιος αδιαφόρησε αυτός ήταν ο ίδιος που ενώ γνώριζε το πρόβλημα, τρεις μόλις ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές και παρά την επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου αδιαφόρησε.

Παραλείποντας να αναφερθεί στις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης, στο ζήτημα της διάθεσης πόρων από την κυβέρνηση αλλά στην έως τώρα παντελή έλλειψη σχεδιασμού πάνω στο μεταναστευτικό ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη δημοτική αρχή, υποσχόμενος παράλληλα ότι ως κομματική οργάνωση θα βοηθήσει και τοπικά να βρεθούν με δημοκρατικό τρόπο οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε  ο κ. Βουρνούς την Δημοτική  Αρχή, τον Σεπτέμβριο του 2014, σε συνάντηση μαζί του επισημάναμε την μεγάλη ανάγκη  για  διάθεση  χώρων  από την δημοτική περιουσία, προκειμένου να  καλυφθούν οι αυξανόμενες, λόγω πολεμικών συνθηκών στην Μέση Ανατολή, ανάγκες πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων.
Στις 28/1/2015, τρεις μέρες μετά τις εκλογές!, με παρέμβασή μας σε σχετική συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο επισημάναμε την  άμεση ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αξιοποίησης χώρων  πριν ο καλός καιρός της άνοιξης φέρει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό διωγμένων από την φωτιά των πολέμων  συνανθρώπων μας.
Έγινε μάλιστα αναφορά στις διετείς εκκλήσεις και προσπάθειες συλλογικοτήτων και πολιτών για να βρεθεί λύση για το θέμα οι οποίες προσέκρουαν στην αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής (Λαμπρινούδη).
Παρά  τα καλά του λόγια ο  τωρινός δήμαρχος αδράνησε και πάλι  και ασχολήθηκε πριν από λίγες μέρες, μετά το Πάσχα(!)  όταν προφανώς  του ζητήθηκε η βοήθεια από τις αστυνομικές αρχές και το λιμεναρχείο.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου,  θα βοηθήσουμε και τοπικά, με όλους τους  δημοκρατικούς τρόπους να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις όπως κάναμε πάντοτε.

 Ο Δήμος  θα ανταποκριθεί στην σημερινή πρόσκληση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ)  και θα προτείνει χωρίς προσκόμματα ιεραρχημένα και αποφασιστικά χώρους κατάλληλους για τις απαραίτητες εγκαταστάσεις;».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ