21.4.2015 15:44

Ομόφωνη καταδίκη της κυβερνητικής τακτικής, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ», ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Στον αντίποδα των δηλώσεων του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας Π. Πεντάκη, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έκανε λόγο για εξελίξεις και πρακτικές χωρίς προηγούμενο σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση παίρνει τα χρήματα των ίδιων των δημοτών που τα είχαν καταθέσει στα δημοτικά ταμεία είτε με τη μορφή προστίμων, είτε με τη μορφή ανταποδοτικών τελών.

«Με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο Δήμος χάνει εντελώς τη δυνατότητα να παράγει οποιοδήποτε έργο, ακόμα και να συνεχίσει τη λειτουργία του. Εκτός όμως από αυτά θα πρέπει να καταθέσουμε και τα χρήματα του Τεχνικού Προγράμματος. Δεν κατανοούν ότι πρόκειται για χρήματα που ο δήμος έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε αναδόχους που αυτή τη στιγμή εκτελούν έργα. Φυσικά το βασικό ζητούμενο είναι αν ποτέ θα πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα», σημείωσε ο κ. Γδύσης.

 

Καταδικάζει και η αντιπολίτευση

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέλιου Καμπούρη που μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σημείωσε τα εξής:

«Θέλω να καταγγείλω την διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι πράξεις έξω από το αίσθημα της δημοκρατικής λειτουργίας που πρέπει να διέπει τη δημόσια διοίκηση και τη διοίκηση γενικότερα και θεωρώ ότι με τη λογική αυτή οδηγούμαστε στην ταφόπλακα της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ