22.1.2015 12:10

Όλοι σε ένα… νοικοκυρεμένα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ

Με κόντρα για τη χρήση των φωτοτυπικών μηχανημάτων από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου για το νέο έτος.

Η απόφαση του Παντελή Καμπούρη να λειτουργήσει μόνο ένα φωτοτυπικό μηχάνημα στα κεντρικά γραφεία του Νομικού Προσώπου κι από εκεί να εξυπηρετούνται όλοι οι παιδικοί σταθμοί άναψε φωτιές στους κόλπους των εργαζομένων, με τους τελευταίους να καταγγέλλουν τη διοίκηση για όψιμο ενδιαφέρον σε ζητήματα οικονομίας, την ώρα που ο Δήμος ετοιμάζεται να ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά ακινήτου.

«Θα μπει τάξη»

Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ θέλησε να ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να επιβάλλει μέτρο στη μη ορθολογική χρήση των μηχανημάτων, που, όπως είπε, κοστίζει αρκετά χρήματα στο Νομικό Πρόσωπο.

«Δεν μπορούμε κάθε τρεις και λίγο να δίνουμε χρήματα για τη συντήρηση των μηχανημάτων και την εκτύπωση φωτοτυπιών. Είναι γνωστό ότι γίνεται κατάχρηση των μηχανημάτων και δεν είναι μόνο αυτό. Η διαχείριση των παιδικών σταθμών δεν είναι και στην καλύτερη εικόνα και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα», ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Πως θα δουλεύει το νέο μοντέλο

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα καταρτίζουν πλάνο με τις φωτοτυπίες που χρειάζονται. Έτσι θα αποστέλλουν το πρωτότυπο υλικό στο Νομικό Πρόσωπο όπου θα φωτοτυπείται κι από εκεί σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επιστρέφεται σε αντίτυπα.

Την πεποίθησή τους ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην πράξη εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α. Γκιουβέτση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος ανακαλύπτει την οικονομία κατά το δοκούν.

«Δεν κατανοείται τη φύση της δουλειάς μας», είπε η ίδια απευθυνόμενη στον Π. Καμπούρη, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν μπορεί ο Δήμος να μην έχει να δαπανήσει 300 ή 400 ευρώ, όταν είναι έτοιμος να αγοράσει ακίνητο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ