12.6.2012 16:35

Οι λάθος επιλογές κοστίζουν

ΝΕΟ ΦΕΣΙ 145.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ ΒΡΟΥΛΗ

 
Το ποσό των 145.000 ευρώ διεκδικεί επίσημα πλέον το Αστικό ΚΤΕΛ από τον Δήμο Χίου, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ο Καλλικρατικός Δήμος υποχρεούται να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό, στα πλαίσια υπογραφής σύμβασης μεταξύ της δημοτικής αρχής Π. Βρουλή και των λεωφορειούχων για μεταφορά μαθητών στο διάστημα Ιανουάριος 2010- Φεβρουάριος 2011.
Τη κατάληξη της δικαστικής διαμάχης, πληροφορήθηκαν χθες το μεσημέρι τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στα πλαίσια της συνεδρίασης, με τη νομική σύμβουλο του Δήμου Γρ. Αλοιμόνου να αναφέρει ότι η απόφαση δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει μιας και ο Δήμος έχει δικαίωμα την εφεσιβάλλει στο Εφετείο της Μυτιλήνης.
Άγνοια για το θέμα δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης που σε όλους τους τόνους ανέφερε ότι ο Π. Βρουλής δεν είχε κανένα δικαίωμα να προχωρήσει σε μία ζημιογόνα για τον Δήμο σύμβαση από τη στιγμή που η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναλαμβάνει και την αποπληρωμή των δικαιούχων.
«Να πληρώσουν όσοι υπέγραψαν»
Ένα βήμα παρακάτω προχώρησαν στις τοποθετήσεις τους τόσο το Στ. Φαραντζής όσο και ο Γ. Χαλλιορής που σημείωσαν ότι σε μία δύσκολη για τον τόπο και ειδικά για την αυτοδιοίκηση οικονομική συγκυρία είναι ανεπίτρεπτο ο  Δήμος να πληρώνει λανθασμένες κινήσεις προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων, ενώ ζήτησαν από την πλευρά τους να εξεταστεί η αποπληρωμή του συγκεκριμένου ποσού από όσου συνηγόρησαν με την υπογραφή τους στην υπογραφή της σύμβασης.
Τα υπόλοιπα θέματα
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η οικονομική επιτροπή ασχολήθηκε κυρίως με αποπληρωμές έργων του ΘΗΣΕΑ που αφορούν αγροτική οδοποιία αλλά και καθαρισμούς χειμάρρων.
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση προέκυψε ανάδοχος για το έργο της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην παραλιακή και τους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου με την εταιρία του Αρ. Σταμούλα να κατοχυρώνει το έργο με έκπτωση 37%.
Τέλος τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν στις επισκευαστικές εργασίες στο δημοτικό σχολείο της Κεράμου ύψους 550.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ