26.2.2015 13:48

«Ο δήμος Χίου δεν είναι παιδική χαρά»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τεράστιες διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης σημαντικών θεμάτων που άπτονται τόσο των οικονομικών όσο και της καθημερινότητας των πολιτών , εντοπίζει ανάμεσα στη νυν και προηγούμενη δημοτική αρχή ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» του Π. Λαμπρινούδη.

Αποτιμώντας τους 6 πρώτους μήνες θητείας της δημοτικής αρχής Βουρνού ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου καταλογίζει στην πλειοψηφία αδιαφορία, αδράνεια, εγκατάλειψη, αλαζονεία κι έπαρση ενώ κάνει λόγο και για «αρκετές δόσεις προπαγάνδας στα πλαίσια της απαξίωσης του έργου που τελέστηκε την προηγούμενη 4ετία».

Στις βαριές κατηγορίες κατά της νυν δημοτικής αρχής έρχεται να προστεθεί και η τελευταία φράση της επιστολής με τα στελέχη του συνδυασμού Λαμπρινούδη να επισημαίνουν:

«Δεν φταίμε εμείς αν νομίζατε ότι ο Δήμος είναι Παιδική Χαρά».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας»:

Έξι μήνες ήταν αρκετοί, για να φανούν οι τεράστιες διαφορές, στον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων του Δήμου μας, από την Δημοτική Αρχή Βουρνού. Απραξία, αναποτελεσματικότητα, αδράνεια, αδιαφορία στην αντιμετώπιση των  προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, εγκατάλειψη, αλαζονεία, έπαρση αλλά και αρκετές δόσεις προπαγάνδας, στα πλαίσια της απαξίωσης του έργου της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, λάσπη, συκοφαντία και αρκετές αναθέσεις.

Κύριοι, αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα σας προς τα έξω.

Παραλάβατε ένα Δήμο, πλήρως οργανωμένο, αποτελεσματικό και οικονομικά βιώσιμο, τον οποίο μέσα σε έξι μήνες καταφέρατε να μετατρέψετε σε ένα Δήμο φάντασμα, όπου κυριαρχεί η αδράνεια, η ανευθυνότητα, η απραξία και η …στάση πληρωμών.

Καμία σοβαρή σκέψη για σχεδιασμό και προγραμματισμό δεν υπάρχει, παρά μόνο επιμέρους πολιτικές-καθαρά λαϊκίστικου επιπέδου- απαξίωση δράσεων (βλ.ΚΑΠΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ) και κατασυκοφάντηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Παραλάβατε ένα Δήμο με (60) έργα και δράσεις, ενταγμένα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και ενώ αδυνατείτε να προσθέσετε κάποιο καινούριο(έργο), αναλώνεστε καθημερινά στην απαξίωση  των  παραπάνω έργων όπως και όπου μπορείτε.

Κύριε Βουρνού,

Ο Δήμος που παραλάβατε το 2014 είναι αποτέλεσμα συνένωσης (8) πρώην Δήμων, που με κόπο και μεράκι κατορθώσαμε, στα πλαίσια του Καλλικράτη, να οικοδομήσουμε στα τρία περίπου χρόνια της θητείας μας, με σκληρή δουλειά χωρίς να λείπουν βέβαια και δυσκολίες, τις οποίες ξεπεράσαμε, φτάνοντας έτσι σε ικανοποιητικά αποτελέσματα, από τα πρώτα κιόλας χρόνια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να διανύσουμε, δυστυχώς όμως όσο περνάει ο καιρός διαφαίνεται ότι δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τα όλο και περισσότερα προβλήματα που συσσωρεύονται, αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης δικής σας απραξίας.

Σας πληροφορούμε, ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα όσο περνάει ο καιρός, για τον απλούστατο λόγο: ΔΕΝ έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη τι αναλάβατε και το σπουδαιότερο απ’ όλα ΔΕΝ έχετε κανένα αξιόλογο σχέδιο για την αντιμετώπιση τρέχοντων θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η επιφανειακή-όπως αποδεικνύεται-γνώση των θεμάτων του Δήμου, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα σε συνδυασμό με την περιρρέουσα απραξία που σας χαρακτηρίζει, έχει φέρει τον Δήμο και εσάς προσωπικά σε αδιέξοδο.

Αποτέλεσμα αυτής της  πραγματικά δύσκολής  κατάστασης ,στην οποία έχετε περιέλθει , είναι η συνεχής επίρριψη ευθυνών στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να καλύψετε τις αδυναμίες αλά και τα αδιέξοδα στα οποία έχετε περιέλθει.

Σήμερα που  τα οικονομικά των Ο.Τ.Α. είναι σε αβεβαιότητα, οι εκάστοτε πολιτικοί χειρισμοί απομονώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την οδηγούν σε τέλμα, αντί εσείς να δημιουργήσετε με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ένα πλαίσιο συνεργασίας, για την αντιμετώπιση των τόσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε,αντίθετα με αστεϊσμούς και ανευθυνότητα προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την δική σας απραξία τόσο στα μέλη όσο και στους φίλους του συνδυασμού σας.

Κύριε Βουρνού και κύριοι της «Πρωτοβουλίας»,

Αντιλαμβανόμεθα ότι άλλα περιμένατε να αντιμετωπίσετε στο Δήμο. Δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά. Διαφαίνεται έτσι καθαρά ότι άλλη αντίληψη είχατε για το πώς λειτουργεί ένας Δήμος και προφανώς έχετε περιέλθει σε αδιέξοδο.

ΔΕΝ φταίμε όμως εμείς κύριοι...εάν εσείς νομίζατε ότι ο Δήμος Χίου είναι παιδική χαρά !!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ