23.1.2016 13:40

Νόμιμα και με Φ.Ε.Κ., Γούβι, Αφανής και Τρεις Μύλοι

ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ

Σε μία ιστορικής σημασίας σύσκεψη, που έφερε σε κοινά έδρανα όλους τους Δημάρχους του πρώην Δήμου Βροντάδου και Ομηρούπολης από το 1984 μέχρι και σήμερα, συζητήθηκε το θέμα που ανέδειξε ο «π», ότι η Κτηματική Υπηρεσία επιχειρεί μέσα από έκδοση πρωτοκόλλου κατεδάφισης, την εξαφάνιση των Τριών Μύλων, του Αφανή Ναύτη και του Πετροκάραβου, χαρακτηρίζοντάς τα ως «αυθαίρετα».

Μάρκος Μεννής, Αριστείδης Ζαννίκος, Δημήτρης Παπαληός και Γιάννης Μαλαφής συνοδευόμενοι από δημοτικούς συμβούλους της τότε εποχής, έπειτα από χρόνια βρέθηκαν όλοι μαζί στη σύσκεψη της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου με στόχο όχι μόνο να υπερασπιστούν τα έργα αλλά και να καταρρίψουν τη φήμη ότι πρόκειται για «παράνομα μπαζώματα» τα οποία επιχειρήθηκαν να νομιμοποιηθούν.

Επιχειρώντας μία ιστορική ανασκόπηση των γεγονότων από το 1984, οι δύο πρώην Δήμαρχοι Μάρκος Μεννής και Αριστείδης Ζαννίκος ανέσυραν από τα αρχεία του Εθνικού Τυπογραφίου το Προεδρικό Διάταγμα 395 του 1984 το οποίο φέρει την υπογραφή του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή και το οποίο εγκρίνει τη δημιουργία προσχώσεων στις περιοχές των Τριών Μύλων, του Αφανή Ναύτη και του Πετροκάραβου στο Γούβι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "π" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Όπως εξήγησαν οι πρώην Δήμαρχοι, η ανάγκη για τη δημιουργία προσχώσεων προέκυψε μετά την χάραξη του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου κατά τη διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας, δρόμος ο οποίος κατέστρεψε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, αφανίζοντας τις παραλίες.

Από το 1980 και μετά ξεκίνησε η συζήτηση για την εκπόνηση μελετών ώστε το φυσικό τοπίο να επανέλθει στην πρότερη μορφή του. Με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών αποφασίστηκε η δημιουργία προσχώσεων σε τρία συνολικά σημεία ώστε με την πάροδο του χρόνου να σχηματιστούν και πάλι παραλίες.

Έτσι με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία των τριών έργων τα οποία ολοκληρώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και συγκεκριμένα το 1992.

Γενική Συνέλευση και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνεδρίασης, η Δημοτική Κοινότητα αποφάσισε να καλέσει τους πολίτες του Βροντάδου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις της ΠΕΚΕΒ, καθώς και να προκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα του θέματος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ