28.2.2015 15:30

Νέες φυλακές στο Θόλος έδειξε το πόρισμα [ΕΓΓΡΑΦΟ]

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στην περιοχή του Θόλους στη Συκιάδα κατέληξε ως την καταλληλότερη περιοχή για ανέγερση νέων δικαστικών φυλακών Χίου χωρητικότητας 400 ατόμων, η Επιτροπή για την καταλληλότητα εξεύρεσης γηπέδου για την ανέγερση του νέου γενικού καταστήματος κράτησης Χίου.

Τα γήπεδα τα οποία κρίθηκαν καταρχήν κατάλληλα και μπήκαν στη διαδικασία αξιολόγησης ήταν τα εξής: Θόλος, Αίπος – Μνημείο, Αίπος 1, Αίπος 2, Καμπί (στρατόπεδο υπό την προϋπόθεση δυνατότητας παραχώρησης.

Έπειτα από αξιολόγηση με βάση τα κριτήρια της ύπαρξης πολεοδομικών σχεδίων, της μελλοντικής επέκτασης σχεδίου, της ύπαρξης τουριστικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, της απόστασης από παραδοσιακούς οικισμούς, της χρονοαπόστασης από το Νοσοκομείο, της γειτνίασης με αρχαιολογικούς χώρους, την ύπαρξη δασικής έκτασης, της απόστασης από εκπαιδευτικό ίδρυμα, της απόστασης από νεκροταφείο, της υγρασίας, των ισχυρών ανέμων, της ύπαρξης λατομίων, τελμάτων και ελών, της ύπαρξης βουστάσιων, χοιροστάσιων, βιολογικών καθαρισμών, σκουπιδότοπων, ΧΥΤΑ, της διέλευσης ηλεκτροφόρων καλωδίων, την επάρκεια υποδομών αλλά και τη λεωφορειακή συγκοινωνία, τη δυνατότητα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνικής σύνδεσης και ιδιοκτησιακού καθεστώτος η επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

Ότι προτείνει ως καταλληλότερο γήπεδο αυτό του Θόλους.

Η σειρά που κατατάσσονται τα υπόλοιπα γήπεδα είναι η εξής:

2. Αίπος 2

3. Αίπος 3

4. Αίπος Μνημέιο

5. Καμπί- Στρατόπεδο.

Επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσουν οι παρακάτω υποστηρικτικές μελέτες οι οποίες θα τεκμηριώσουν  οριστικά την καταλληλότητα του γηπέδου.

  1. Εδαφολογική μελέτη
  2. Γεωλογική μελέτη
  3. Περιβαλλοντικές μελέτες.

Επίσης θα απαιτηθούν εγκρίσεις από τις αρμόδιες εφορίες του Υπουργείου Πολιτισμού και το τοπικό δασαρχείο. Μετά τα παραπάνω η επιτροπή θα συνέλθει για την οριστικοποίηση της καταλληλότητας του γηπέδου.

Τα μέλη της επιτροπής

Ως μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι Κ. Ανεστάκος  προϊστάμενος της χωροταξίας και υποδομών της «Θέμις», Ε. Καβύρη Αν. Προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπ. Δικαιοσύνης, Ε. Καράκος Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διευθυντής Διεύθυνσης ΥΕΦΚΚ του Υπ. Δικαιοσύνης, Γ. Θραψανιώτης Προϊστάμενος του Τμήματος Λειτουργίας Σωφρονιστικών και Θεραπευτικών Καταστημάτων, Στ. Κάρμαντζης Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Μ. Πικούνης Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου Χίου, Δ. Μπακάσης Πολιτικός Μηχανικός της «Θέμις», Δ. Σκούρτη Πολιτικός Μηχανικός και Β. Θάνος Τοπογράφος Μηχανικός.

 

Για το Δικαστικό Μέγαρο τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα καθώς αποφασίσθηκε η διάλυση της εργολαβίας και η εκ νέου δημοπράτηση του έργου που θα επιφέρει μεγάλη –αν δεν προσεχθεί-χρονική καθυστέρηση,  γι’ αυτό και πρόκειται να ενημερωθούν  άμεσα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου οι βουλευτές Χίου, Α.Μιχαηλίδης και Ν.Μηταράκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ