29.7.2016 18:30

Ν.Δ: «Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όσων κατοίκων επλήγησαν από την πυρκαγιά»

ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «π» ότι η χρηματοδότηση που εξήγγειλε ο Ε. Αποστόλου για την Ε.Μ.Χ. αποτελούσαν χρήματα που ούτως ή άλλως θα εισέπραττε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους οι βουλευτές του κλίμακίου της Ν.Δ. που περιόδευσαν στις πυρόπληκτες περιοχές της νότιας Χίου.

Παρότι από την αρχή οι γαλάζιοι βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι η καταστροφή δεν ενδείκνυται για αντιπολιτευτικές κορόνες, άσκησαν κριτική στον κ. Αποστόλου για το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκε το μέτρο 5 του νέου ΕΣΠΑ μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί 45 εκ. ευρώ με στόχο την ανακούφιση μαστιχοπαραγωγών αλλά και πληγέντων κατοίκων.

Οι βουλευτές μάλιστα παραδέχθηκαν ότι έγιναν λάθη κατά διαδικασία της αποζημίωσης όσων επλήγησαν από την πυρκαγιά του 2012 με αποτέλεσμα να αποζημιωθεί μόλις των 17% των μαστιχοπαραγωγών ενώ ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποφύγει τα ίδια λάθη, εξετάζοντας τη διαδικασία από μηδενική βάση.

Οι ίδιοι μάλιστα σημείωσαν ότι θα παρακολουθούν το θέμα αφού θα επανέλθουν με επίκαιρη ερώτηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε να διαπιστωθεί αν έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. Παράλληλα ανέφεραν ότι θα ζητήσουν με τροπολογία την απαλλαγή των κατοίκων των χωριών που επλήγησαν από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και την επιχορήγηση της Ε.Μ.Χ. με στόχο την αγορά μαστιχόδεντρων.

Στην περιοδεία συμμετείχε και η Μ. Σταυρινούδη που ευχαρίστησε πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ