27.8.2012 17:51

Να κηρυχθεί η Χίος άμεσα πυρόπληκτη

ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

Την κήρυξη ολόκληρης της Χίου ως πυρόπληκτης με την παράλληλη απαγόρευση του κυνηγιού αλλά και της βόσκησης, ζήτησε από την Κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Β. Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Μ. Σφυράκη και τον συντονιστή της ομάδας δράσης Δ. Τσούχλη περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές ενώ είχε σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς του νησιού ανάμεσα στους οποίους η ΕΜΧ και η Διεύθυνση Δασών.

Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγω για την ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού φορέα που θα διευθύνει τις δράσεις για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών ενώ πρότεινε τη χρηματοδότηση των κατοίκων του νησιού που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της προηγούμενης εβδομάδας από ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης ειδικά για τη Χίο με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

« Η πυρκαγιά της Χίου είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς η περιβαλλοντική καταστροφή συνεπάγεται και οικονομικό μαρασμό όσων βρέθηκαν στο στόχαστρο του πύρινου μετώπου. Για εμάς είναι πρώτιστη προτεραιότητα να κηρυχθούν όλες οι εκτάσεις του νομού άμεσα αναδασωτέες προκειμένου να δώσουμε στη δύση το περιθώριο να ανασάνει και να δημιουργήσει με την ανθρώπινη βοήθεια όπου αυτή κριθή αναγκαία τα κενά που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Ο ίδιος όντας κατηγορηματικός στο θέμα του κυνηγιού κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα της Χίου να το απαγορεύσουν παρά τις αντιθέσεις που θα συναντήσουν από διάφορους φορείς.

Τέλος σε ότι αφορά τη στήριξη των κτηνοτρόφων ο υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να κατανοήσουν το κρίσιμο της στιγμής ενώ τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να χορηγήσει άμεσα ζωοτροφές ή να ενισχύσει οικονομικά τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Την ίδια ώρα ανάγκη για εγρήγορση έκανε λόγο ο τοπικός συντονιστής της ομάδας δράσης του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Δ. Τσούχλης υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστάρης στην κινητοποίηση των φορέων και των μηχανισμών του κράτους προκειμένου να ανοικοδομηθούν σωστά οι πληγείσες περιοχές.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιήσουμε τις δράσεις μας και θα εξαγγείλουμε το πρόγραμμα μας. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει εγκριθεί από το λαό και θα συνταχθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Τσούχλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Β. Αποστόλου συναντήθηκε με τους κατοίκους του Πυργίου και των τριγύρω Μαστιχοχωρίων σε μία διάθεση ανταλλαγής απόψεων για το ποια μέτρα πρέπει να παρθούν προς όφελος των Μαστιχοπαραγωγών που επλήγησαν. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ