18.9.2012 15:19

Μπλοκάρουν ξανά την ανακύκλωση

- «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ» ΑΝΤΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Σε φάση υλοποίησης περνάει πλέον το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Χίου, μετά την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της προσφυγής των Εργαζομένων του Δήμου Χίου σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον από την παραχώρηση της ανακύκλωσης σε ιδιωτική εταιρία.

Θετική χαρακτήρισε από την πλευρά του τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, τονίζοντας ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρία «Οικόπολις» η οποία αποτελεί και τον ανάδοχο του έργου.

«Μέσα στη σύμβαση σε πρώτη φάση προβλέπεται η προμήθεια 200 και πλέον κάδων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε όλα τα γραφεία των δημοσίων υπηρεσιών, των τραπεζών, σε ειδικούς χώρους μέσα στην πόλη αλλά και στα χωριά. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος και αναμένεται να ξεκινήσει το πολύ μέσα σε 20 ημέρες.

Μετά από αυτό θα συνεχίσουμε στο δεύτερο κομμάτι της σύμβασης που προβλέπει την παραχώρηση για 600 χρόνια στο Δήμο Χίου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αποκομμιδή των προϊόντων ανακύκλωσης και τη μεταφορά τους στο κέντρο διαλογής απορριμάτων», είπε ο Π. Λαμπρινύδης.

 

Με νέα προσφυγή απαντούν οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα απτόητοι φαίνεται να είναι η διοίκηση των εργαζομένων του Δήμου με τον Αλέκο Γαϊτάνο να τονίζει ότι θα προσφύγει σε νέα προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να προστατέψει το έννομο συμφέρων των υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας.

«Η απόφαση είναι συγκεκριμένη. Μας απορρίπτουν τις ενστάσεις με την αιτιολογία ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν έννομο συμφέρον από τη διαδικασία ανάθεσης της ανακύκλωσης σε ιδιώτη.  Απευθύνω όμως ανοιχτά το ερώτημα.

Αν δεν έχουν έννομο συμφέρον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που πλέον όλοι ξέρουμε ότι οδηγείται σε ιδιωτικά χέρια και έρχονται απολύσεις εργαζομένων, τότε ποιος έχει συμφέρον», διερωτήθηκε ο κ. Γαϊτάνος

 

«Παράλογοι οι ισχυρισμοί τους»

Με αυτή τη φράση σχολίασε τη νέα προσφυγή των εργαζομένων ο Π. Λαμπρινούδης, τονίζοντας ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο να στηρίζεται η υπηρεσία καθαριότητας στους συμβασιούχους και να προκύπτει ζήτημα για το αν πρέπει να επιβαρυνθεί  η υπηρεσία με το ζήτημα της ανακύκλωσης.

«Εδώ δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πλυντήρια κάδων και τις σκούπες, επειδή δεν έχουμε προσωπικό. Άρα ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν».

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ