1.3.2017 16:54

«Αν μου ζητήσει ο Δήμαρχος να παραιτηθώ, θα το κάνω» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Ένα βήμα πριν την διαγραφή, του μέχρι πρότινος στενού του συνεργάτη και προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη βρίσκεται ο Μανώλης Βουρνούς, αφού όπως αποδείχθηκε η αλλαγή προσώπων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου κάθε άλλο παρά βελούδινη είναι.

Αιτία της νέας κόντρας που ξέσπασε στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου, αποτέλεσε η πρόθεση του  απερχόμενου προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη, να δρομολογήσει στην τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής 60 έργα και συμβάσεις που ανέρχονται σε πάνω από 600.000 ευρώ, δεσμεύοντας,  κατά τον Δήμαρχο, σχεδόν το σύνολο του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου για το 2017.

«Έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης»

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, για τη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής δεν ενημερώθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κάτι που μεταφράστηκε από τον τελευταίο ως «αιτία πολέμου», με τον μέχρι πρόσφατα στενό του συνεργάτη. «Δεν γίνεται να δίνει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπογραφούν συμβάσεις και στη συνέχεια να ψηφίζονται 60 θέματα. Με αυτά που έκανε ο Μιχάλης, έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης», είπε ο Μανώλης Βουρνούς στην προσυνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, λίγες ώρες πριν την τελική ανακοίνωση των αντιδημάρχων.

Η έντονη μάλιστα δυσαρέσκεια του Δημάρχου, διακινούταν και από το στενό του περιβάλλον, με τους νέους αντιδημάρχους αλλά και τους ειδικούς του συμβούλους να διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση το τι είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν.

«Καμία ενημέρωση ότι αποχωρώ»

Σε συνέντευξη του στο politischios.gr ο Μιχ. Μπελέγρης αντέκρουσε τις κατηγορίες του Δημάρχου σημειώνοντας ότι ουδέποτε ενημερώθηκε ότι θα αποχωρήσει από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. «Υπήρξαν δύο συναντήσεις με τον Δήμαρχο και σε μία από αυτές ενημερώθηκα για την παρουσία του Αλέξη Καρίβαλη ως πιθανού μου αντικαταστάτη. Από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη δεν είχα ενημέρωση ότι αποχωρώ, κάτι που έμαθα αργά το βράδυ από τον «π»», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

 

«Είχαν ενημερωθεί για τη Λιμενική Επιτροπή»

Ερωτώμενος για το αν απέκρυψε τη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ο κ. Μπελέγρης αντέκρουσε τα επιχειρήματα του Δημάρχου σημειώνοντας ότι: « Αυτό το οποίο μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι από τις 16 Φεβρουαρίου υπήρχε αναρτημένη η πρόσκληση για τη Λιμενική Επιτροπή. Και λέω τότε, γιατί τότε δεν είχε ανοίξει καμία συζήτηση για τη διαδοχή. Έθεσα τα νέα δεδομένα στη Λιμενική Επιτροπή και τα μέλη αποφάσισαν ότι ομόφωνα θα πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στο Λιμενικό Ταμείο τα εργαλεία για δουλέψει», ανέφερε και προσέθεσε ότι τα 60 θέματα ήταν λειτουργικά ζητήματα και ανελαστικά έργα που ούτως ή άλλως θα ψηφίζονταν.  

«Είχα ενημερώσει για τις συμβάσεις»

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε κάνει ο ίδιος με τον Αλέξη Καρίβαλη ξεκαθάρισε ότι είχε ενημερώσει σαφέστατα για τα όσα προγραμμάτιζε να ψηφίσει την Τρίτη λέγοντας ότι:  «Αν μου είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα είμαι πρόεδρος δεν υπήρχε λόγος να είμαι την Τρίτη στη Λιμενική Επιτροπή. Όμως οτιδήποτε θεωρούν ότι δεν είναι σύμφωνα με το νόμο ή ηθικό μπορούν να τα ανακαλέσουν. Η δική μου ηθική λέει ότι φεύγοντας δεν θα μπορούσα να αφήσω ένα χρονικό κενό 2 μηνών μέχρι να τακτοποιηθούν οι νέες εκκρεμμότητες».

Ναι στην παραίτηση, όχι στην ανεξαρτητοποίηση

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στον «π» ο κ. Μπελέγρης απάντησε στα σενάρια περί παραίτησής του, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να θέσει τον εαυτό του εκτός της παράταξης με την οποία εξελέγη και προσέθεσε: «Οποιαδήποτε απαίτηση του Δημάρχου είναι αναγκαστικά αποδεκτή. Αν αυτή είναι η απαίτηση του συνόλου της Πρωτοβουλίας ή του Μανώλη Βουρνού, θα κάνω αποδεκτή αυτή την απαίτηση. Το ίδιο θα κάνω αν μου ζητήσει να παραιτηθώ από Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαι στη διάθεση του Δημάρχου. Προφανώς δεν έχω σκεφτεί την ανεξαρτητοποίηση».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ