4.6.2015 17:52

Μετατέθηκε το ραντεβού των περιφερειαρχών με τον Γ. Βαρουφάκη [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΤΡΙΩΡΟ

Σε ξαφνικές υποχρεώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στο μέγαρο Μαξίμου οφείλεται η τρίωρη καθυστέρηση στην προγραμματισμένη συνάντησή του με αντιπροσωπεία φορέων για το θέμα του ΦΠΑ ανάμεσα στους οποίους είναι η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ωστόσο σύμφωνα με την κ. Καλογήρου η χρονική μετάθεση της συνάντησης δεν αλλάζει τίποτα από το αρραγές μέτωπο Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το θέμα. Όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στο Politischios.gr το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μπορεί για τα κυβερνητικά στελέχη να μην αποτελεί κόκκινη γραμμή όχι όμως και για τις νησιωτικές κοινωνίες που δεν διαπραγματεύονται τα αυτονόητα.

Αποτυχημένο εγχείρημα

Ερωτώμενη για τον σκοπό της συνάντησης η Χριστιάνα Καλογήρου υπογράμμισε ότι στόχος είναι να κατανοήσει ο κ. Βαρουφάκης ότι το εγχείρημα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή όχι μόνο δεν θα επιφέρει τα προϋπολογιζόμενα 800 εκ. ευρώ αλλά θα ζημιώσει οικονομικά το κράτος.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις της κ. Καλογήρου στο Politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ