29.12.2012 15:40

Μελέτη κόστους – οφέλους απαιτεί το Υπ. Ανάπτυξης για το νέο λιμάνι

Νέα τροπή προσλαμβάνει η υπόθεση χρηματοδότησης του νέου κεντρικού λιμένα Χίου. Με συμπληρωματικό του έγγραφο προς το γενικό γραμματέα Λιμένων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ), πριν ξεκαθαρίσει κατά πόσο είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου, ζητά να εκπονηθεί μελέτη κόστους – ωφέλειας, κρίνοντας ότι θα ζητηθεί ως απαραίτητος όρος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., υπολογίζεται με ποσό γύρω στις 18.000 ευρώ, και με εντολή το αποτέλεσμα της μελέτης να παραδοθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
 
«Αυτή είναι η αιτία που έχει καθυστερήσει την επίσκεψη μου στη Χίο», εξηγεί ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Κ. Μουτζούρης, στην επισήμανση του «π» ότι παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε αρχικά τεθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του έργου. «Μεσολάβησε αυτή η νέα εξέλιξη κι όταν ανατεθεί στην ΕΓΝΑΤΙΑ η μελέτη θα επισκεφτώ τη Χίο για να έχω συνομιλίες με τους τοπικούς φορείς», εξήγησε ο κ. Μουτζούρης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ