29.12.2012 15:40

Μελέτη κόστους – οφέλους απαιτεί το Υπ. Ανάπτυξης για το νέο λιμάνι

Νέα τροπή προσλαμβάνει η υπόθεση χρηματοδότησης του νέου κεντρικού λιμένα Χίου. Με συμπληρωματικό του έγγραφο προς το γενικό γραμματέα Λιμένων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ), πριν ξεκαθαρίσει κατά πόσο είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου, ζητά να εκπονηθεί μελέτη κόστους – ωφέλειας, κρίνοντας ότι θα ζητηθεί ως απαραίτητος όρος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., υπολογίζεται με ποσό γύρω στις 18.000 ευρώ, και με εντολή το αποτέλεσμα της μελέτης να παραδοθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
 
«Αυτή είναι η αιτία που έχει καθυστερήσει την επίσκεψη μου στη Χίο», εξηγεί ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Κ. Μουτζούρης, στην επισήμανση του «π» ότι παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε αρχικά τεθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του έργου. «Μεσολάβησε αυτή η νέα εξέλιξη κι όταν ανατεθεί στην ΕΓΝΑΤΙΑ η μελέτη θα επισκεφτώ τη Χίο για να έχω συνομιλίες με τους τοπικούς φορείς», εξήγησε ο κ. Μουτζούρης

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ