6.8.2012 14:51

Με επιτυχία το πολιτιστικό τριήμερο του Βροντάδου (ΦΩΤΟ)

 
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το  πολιτιστικό τριήμερο στην Πλατεία Αφανή Ναύτη στο Βροντάδο., μια εκδήλωση που μετρά ήδη τον 6 χρόνο ζωής.
Και φέτος πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία με τον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Κ Μούνδρο να  κάνει λόγο για  την δημιουργία ενός Θεσμού πλέον στον Βρονταδο.
 
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ Μάρκου όπου παρουσίασε με γλαφυρότητα αλλά και σημαντικά θρησκευτικά στοιχεία την θρησκευτική ζωή και τα Βρονταδούσικα έθιμα, καθώς όλες οι εκδηλώσεις και οι παράλληλες δράσεις του Πολιτιστικού τριήμερου ήταν αφιερωμένες στα εκκλησιαστικά έθιμα και δρώμενα της περιοχής.
Σημαντική , ήταν η προσέλευση του κόσμου και τις τρεις ημέρες, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την καθιερωμένη μουσική βραδιά την Κυριακή και την ρίψη ρουκετών.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της χρονικής διάρκειας του πολιτιστικού τριήμερου που ξεκίνησε το 2007 , αποτελεί ίσως το γεγονός που μετέφερε στον «π» η επί σειρά ετών  συνεργάτης  του Κώστα Μούνδου, Β. Αμεντα...  "το πρωί της παρασκευής που στήναμε τις τελευταίες λεπτομέρειες είχα κατέβει λίγο στην πλατεία. Έρχεται ένα κοριτσάκι , δεν θα ήταν μεγαλύτερο από 13- 14 ετών και με ερωτάει τι εργαστήρια για παιδιά θα έχουμε φέτος. Αφού   της είπα, την προσκάλεσα να είναι το βράδυ στην πλατεία. Και ξέρετε τι μου είπε; Έχω από την πρώτη δημοτικού ένα μπαουλάκι  και βάζω κάθε χρόνο μέσα αυτά που κατασκευάζω κάθε καλοκαίρι.. αναμνηστικά του δημοτικού μου τα ονομάζω"
Η παραπάνω περιγραφή δείχνει τόσο την διάρκεια όσο και την αποδοχή που έχουν οι εκδηλώσεις στο Βροντάδο , με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να συνεχιστούν και τα επόμενα  χρόνια..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ