6.3.2012 13:44

Λουκέτο διαρκείας από τους εργαζομένους του Οίκου Ναύτου

• ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Σε επ’ αόριστον κατάληψη του κτιρίου του Οίκου Ναύτη προχώρησαν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον ασφαλιστικό φορέα των ναυτικών ακολουθώντας έτσι την πορεία που χάραξαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οίκου Ναύτη Πειραιά.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό του  e-politis η εκπρόσωπος των 6 εργαζομένων μέσα σε μία νύχτα η κυβέρνηση αποφάσισε την ένταξη του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ χωρίς να εγγυηθεί για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.

«Κανένας δεν μας έχει πει, που θα πάμε και τι θα κάνουμε. Δεν μας έχουν εγγυηθεί για τίποτα και όλα αυτά την ώρα που σε λιγότερο από ένα μήνα ο Οίκος Ναύτη θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Ζητάμε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν διότι μία τέτοια κίνηση αφενός θα στείλει στο περιθώριο πολλούς εργαζομένους και από την άλλη θα σημάνει το τέλος του κοινωνικού κράτους για τους ναυτικούς, συνταξιούχους και εν ενεργεία», ανέφερε η κ. Χαλλιορή.

Σχετικά πάντως με την κατανόηση του κόσμου η ίδια ανέφερε ότι ο κόσμος δεν το ήξερε και ότι όσοι το μαθαίνουν δηλώνουν τη συμπαράστασή τους, δεδομένου ότι αντιλαμβάνονται τη σημασία της συγκεκριμένης εξέλιξης στο χώρο της υγείας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ