3.3.2012 13:11

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

 

Φωνή αγανάκτησης υψώνουν προς πάσα κατεύθυνση υψώνουν τα μέλη του ΠΣΑΜΕΑ σε ότι αφορά το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας που αν και έχει συσταθεί από το Νοέμβριο στο νησί μας δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά αλλά έχει αρκεστεί στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασης σύμφωνα με την πρόεδρο Σ. Μιχάλα είναι ότι  το τετράμηνο ισχύος των ιατρικών γνωματεύσεων τελειώνει και, σύμφωνα με το νόμο, δεν θα ληφθούν υπόψη από τις Υγειονομικές Επιτροπές, αν και εφόσον αρχίσουν να συνεδριάζουν στη Χίο.

«Παρ’ όλο που έχουν υποβληθεί περισσότερες από 250 αιτήσεις, δεν έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση καμιάς συνεδρίασης. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι δικαιούχοι να πηγαινοέρχονται στο ΙΚΑ για ενημέρωση και κανένας να μην μπορεί να δώσει πληροφορίες για το πότε θ’ αρχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή. Κάθε προσπάθεια δε επικοινωνίας με την Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ, τόσο από το ΚΕ.Π.Α. Χίου, από το σωματείο μας, όσο και από τους ενδιαφερομένους δεν έχει αποτέλεσμα, αφού η Διεύθυνση δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις», ανέφερε η κ. Μιχάλα καλώντας παράλληλα σε δυναμική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη στις 9 το πρωί στα γραφεία του ΙΚΑ.

Στο θέμα της  διακοπής παροχής φαρμάκων και προμήθειας υλικών απαραίτητων για την αντιμετώπιση αναγκών σε χρόνιες παθήσεις από το ΙΚΑ, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στάθηκε στην εισήγησή του ο αθλητής και μέλος του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, Π. Καλόγερος.

«Η υγεία συνεχώς υποβαθμίζεται. Το ποτήρι, έχει ξεχειλίσει και η κατάρρευση του Κράτους αποδομεί και διαλύει με τη μορφή «ντόμινο» τη Δημόσια Διοίκηση. Η κάκιστη διαχείριση των υπευθύνων εξαθλιώνει και ο λαός καλείται χωρίς αιδώ καθημερινά να «πληρώνει τα σπασμένα». Η κρίση που περνά ή χώρα μας είναι πρωτίστως κοινωνική και δεν θα μείνει αναπάντητη», ανέφερε ο Π. Καλόγερος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θ. Πυλιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο οι οικογένειες των ΑΜΕΑ να υποβάλλονται σε όλη αυτή την ταλαιπωρία προκειμένου να αποδείξουν τα αυτονόητα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ