2.5.2012 11:02

"Καμία ελπίδα μέσα σε ευρωζώνη και Ε.Ε."

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την κάθοδό του στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό του «π», ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Χίο, Στέφανος Τσίγγος.

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Υπάρχει μία διαφορετική πραγματικότητα, για όλους τους Έλληνες. Ζούμε μία νέα πραγματικότητα.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει τις αιτίες που φθάσαμε εδώ. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω σε αυτές τις εκλογές. Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο γιατί έγιναν όλα αυτά, να βρω τους νέους στο δρόμο και να τους πω τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από αυτό το τέλμα».

 

Παράλληλα ο κ. Τσίγγος επεσήμανες ότι η σωτηρία για τον Έλληνα δεν πρόκειται να έρθει εντός της ζώνης του Ευρώ ούτε εντός της Ε.Ε.

«Εμείς σαν ΚΚΕ, λέγαμε ότι έρχεται θύελλα. Τότε μας έλεγαν γραφικούς και αιθεροβάμονες. Τώρα δικαιωνόμαστε.

Το πρόβλημα της κρίσης, δεν είναι κρίση της Ελλάδας. Είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν είναι πρόβλημα της νότιας Ευρώπης, είναι πρόβλημα της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε και να αλλάξουμε νοοτροπία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ