2.1.2013 13:27

Και πρώτο και «άριστο» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΠΑΙΝΕΜΑΤΩΝ

 

Τη φήμη  της «πρωτοπόρας» ενορίας στην κατασκευή Αγιοβασιλιάτικων καραβακιών, επιβεβαίωσε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου η Παναγία Τουρλωτή κατακτώντας το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, με το ομοίωμα του ιστορικού πλοίου «Νήσος Χίος» της Ν.Ε. Χίου.

Οι λεπτομέρειες στην κατασκευή, το άψογο βάψιμο, η τηλεκατεύθυνση, το εσωτερικό του πλοίου αλλά και ο πολύπλοκος φωτισμός που αποτελούταν από εκατοντάδες μικρά φώτα έπεισαν την κριτική επιτροπή προκειμένου όχι μόνο να δώσει το πρώτο βραβείο αλλά να χαρακτηρίσει το ομοίωμα σκάφους ως «άριστο», τίτλος που είχε να κάνει την εμφάνισή του αρκετά χρόνια.

 

Τα παινέματα

Η πολιτική επικαιρότητα, οι περικοπές αλλά και όσα συνέβησαν μέσα στο 2012 σε τοπικό επίπεδο, αποτυπώθηκαν στα παινέματα των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Οι πυρκαγιές, η ανάπλαση της Απλωταριάς, η στάση των βουλευτών στις κρίσιμες ψηφοφορίες αλλά και η φορολογική πολιτική, ταίριαξαν σε ομοιοκατάληκτους στίχους αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που από νωρίς πλημμύρισε την πλατεία Βουνακίου.

 

Τα βραβεία

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες συμμετοχές και τα βραβεία, το 2ο βραβείο στην κατηγορία των μεγάλων σκαφών απέσπασε το πλοίο «Βέλος» από την Παναγία Λέτσαινα, ενώ το 3ο βραβείο πήρε το καταδρομικό «Έλλη» της συνοικίας του Κάστρου.

Στη μικρή κατηγορία, η πρωτιά πήγε στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» του Αγίου Γεωργίου Σταφυλά από τον Κάμπο ενώ το βραβείο για τα καλύτερα παινέματα απέσπασε η ενορία της Αγίας Παρασκευής Καστέλου.

Επίσης έπαινο για τη συμμετοχή τους πήραν τα πλοία «Άγιος Χαράλαμπος» και «Κάτω Παναγιά» Βαρβασίου, «Άγιος Νικόλαος» Φραγκομαχαλά και το πλοίο «Βέλος» από τα Θυμιανά. 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ