9.3.2012 13:34

Η "κυβέρνηση Μάρκου"

ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τη διάθεση του να δώσει συλλογικό τόνο στη λειτουργία του Μητροπολιτικού μηχανισμού δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ο Σεβασμιώτατος Μάρκος.
Στόχος του να συγκροτηθούν Επιτροπές Εργασίας που θα ενεργοποιήσουν κληρικούς αλλά και ενδιαφερόμενους λαϊκούς να επαυξήσουν το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και κυρίως θα εμπεδώσουν την αίσθηση ότι ο νέος Μητροπολίτης Χίου αφήνει περιθώρια «σε όλα τα λουλούδια που υπάρχουν γύρω του να ανθίσουν».
Η πρόθεση του να συγκροτήσει και να ενεργοποιήσει σύντομα τη λειτουργία των Επιτροπών προσέκρουσε σε ένα καθαρά οικογενειακό πρόβλημα, που τον κράτησε εκτός Χίου για μεγάλο διάστημα, στην προσκηνυματικού τύπου εκδρομή στο Φανάρι αλλά και στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου στις οποίες μετέχει. Υπολογίζεται ότι με την επιστροφή του θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, οι οποίες, πέραν των άλλων, θα σηματοδοτήσουν και τον πυρήνα των στενών του συνεργατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr ο Σεβασμιώτατος φέρεται να έχει λάβει απόφαση να τοποθετήσει:

  • στην Επιτροπή Θείας Λατρείας τον γενικό αρχ. επίτροπο, Δημ. Γεόμελο
  • στην Επιτροπή Νεότητας τον π. Νικ. Κλαδιά
  • στην Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον π. Γεώργιο Κωνσταντίνου
  • στην Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας τον π. Μ. Στεφανιώρο
  • στην Επιτροπή Θρησκευτικού Τουρισμού τον πρωτοσύγκελο Γ. Λιαδή

Την προεδρεία της κρίσιμης Επιτροπής Φιλοπτώχου αναλαμβάνει ο ίδιος, με καθήκοντα αντιπροέδρου να ανατίθονται στον π. Ι. Μουσσά.
Η ενεργοποίηση του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού της Μητροπόλεως προσδοκάται ότι θα αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα, για αυτό και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τελικές επιλογές του Μητροπολίτη μας. Είναι δε η πρώτη φορά που η Μητρόπολη αγγίζει το καυτό για τη Χίο θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, με τις προσδοκίες όλων να είναι επ’ αυτού αυξημένες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ