4.4.2012 10:39

Η … ΚΕΔΚΕ των τουρκικών παραλίων παρούσα στο ρουκετοπόλεμο

• 140 ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
Στην εξ’ ανατολών προσέλευση επισκεπτών ενόψει της εορτής του Πάσχα, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα από την πτώση του τουρισμού, ευελπιστεί η δημοτική αρχή Χίου, οι υπηρεσίες της οποίας τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας  να είναι όλα έτοιμα για τους επισκέπτες του νησιού.
Ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα φάνηκαν χθες το πρωί, όταν  το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου ενημερώθηκε ότι το τριήμερο από Μ. Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα έρθει στο νησί μας τουρκική αποστολή από τη Σμύρνη 140 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της γείτονος χώρας αλλά και τουριστικοί πράκτορες.
Στο γκρουπ των 140 ατόμων περιλαμβάνονται οι δήμαρχοι των Karsiyaka, Bornova, Konak, Narlidere, Guzebahce, Dikili, και Τσεσμέ ενώ δεν αποκλείεται να φθάσουν στο νησί μας ο δήμαρχος Σμύρνης καθώς και ο νομάρχης της περιοχής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί έδειξε από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το έθιμο του ρουκετοπόλεμου θέλησε να επισκεφτεί τη Χίο, συμπαρασύροντας και άλλους φορείς σε αυτή του την πρωτοβουλία.
Το γκρουπ των Τούρκων επισκεπτών θα φθάσει στη Χίο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, το Μεγάλο Σάββατο θα επισκεφθεί την αγορά, θα ξεναγηθεί στη νότια Χίο και κατόπιν θα παρακολουθήσει το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου ενώ την Κυριακή, μετά από μεσημεριανό γεύμα στη Λαγκάδα, θα αναχωρήσει για την Τουρκία.
Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος έχουν αναλάβει από κοινού ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Κ. Μούνδρος, και η Ρ. Δαμίγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα βαραίνουν αποκλειστικά τους επισκέπτες του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ