20.3.2012 13:40

Η Χίος βάζει λουκέτο

• ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KAI ΛΙΜΑΝΙ

 
Ομόφωνα τελικά εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι από την κοινή σύσκεψη των φορέων η πραγματοποίηση Παγχιακής διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση Οίκου Ναύτου με τον ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη Πέμπτη.
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, η συγκεκριμένη κινητοποίηση πρέπει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, δεδομένου ότι το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού, ιδιαίτερα όμως τους ναυτικούς αποτελούν και τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η εισήγηση του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χίου Γ. Αμπαζή ο οποίο τόνισε ότι το ψήφισμα των κατοίκων Συκιάδας- Λαγκάδας έτσι όπως επιδόθηκε και ψηφίστηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελέσει την κορωνίδα των διεκδικήσεων όλων των κατοίκων του νησιού και όχι μόνο των ναυτικών.
Αντίθετες απόψεις ως προς την ημέρα της κινητοποίησης εξέφρασαν τόσο η ΟΕΒΕ όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, υπογραμμίζοντας ότι το χρονικό διάστημα μέχρι την Πέμπτη είναι πολύ μικρό προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος.
Ενωτική από την άλλη ήταν η εισήγηση του εκπροσώπου των συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας ο οποίος κάλεσε σύσσωμο τον Χιώτικο λαό να συμμετέχει στην αυριανή απεργία.
Τελικά αποφασίστηκε την Πέμπτη το πρωί να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας, να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της αγοράς αλλά να ασκηθεί πίεση κατά τις ώρες της διαδήλωσης να μη λειτουργήσουν ούτε οι καφετέριες της παραλίας.
Παράλληλα ο δήμος σε συνεννόηση με τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, θα αποκλείσουν τόσο την είσοδο του λιμένα ενώ θα εμποδίσουν και την άφιξη του πλοίου της άγονης  γραμμής που έρχεται από Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβής ώρα συγκέντρωσης έχει οριστεί η 11η πρωινή της Πέμπτης με αφετηρία των κινητοποιήσεων την Πλατεία Βουνακίου. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ