22.11.2016 15:25

Η βάση ζητάει αλλαγές

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής πλεύσης και ανανέωσης προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ  έστειλαν τα μέλη της Συντονιστικής Οργάνωσης της πόλης  της Χίου, τα οποία  εξέλεξαν  τους  29 εκλέκτορες  που θα συμμετάσχουν στην 1η Τοπική Συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 15 Δεκεμβρίου 2016 και  θα ψηφίσουν την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή . Το ηχηρό μήνυμα κατατέθηκε με την εκλογή τριών εντελώς νέων και αν πολλοίς άγνωστων προσώπων φοιτητών, με την πριμοδότηση νέων άφθαρτων προσώπων,  με την εκλογή των  οκτώ από τις εννέα γυναίκες  χωρίς τη διαδικασία της ποσόστωσης και με την αποδυνάμωση αρκετών παλιών ισχυρών  υποψηφιοτήτων.

  Με την ψήφο και την επιλογή  στην  διαδικασία της πόλεως Χίου που ολοκληρώθηκε, η βάση του κόμματος, τα μέλη του διαμήνυσαν στην τοπική και κεντρική εξουσία ότι  ζητούν  αλλαγή πολιτικής πλεύσης και προσώπων, αφού τα πρόσωπα ταυτίζονται με εφαρμοσμένες πολιτικές.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε  απρόσκοπτα, από τα  90 μέλη της Ο.Μ. Χίου ψήφισαν 57, και εκλέγονται 29 εκ των οποίων,  λόγω της ποσόστωσης,  10 γυναίκες.

Όπως ορίζει το καταστατικό λόγω  της εκλογής 5 μελών της απερχόμενης νομαρχιακής, εκλέγονται και  5 επιλαχόντες. Υπήρξαν αρκετές ισοψηφίες και μετά από τις κληρώσεις διαμορφώθηκε η ακόλουθη σειρά κατάταξης και εκλογής:

  1. Σέργης  Φ.  ( μέλος απερχόμενης νομαρχιακής)
  2. Μανιτσούδη  Ε.  (μέλος απερχόμενης Νομαρχιακής)
  3. Πιστολής  Ι.
  4. Βελλιανίτης Π.  (μέλος απερχόμενης Νομαρχιακής)
  5. Αντύπας  Κ. 
  6. Κεσόγλου  Σ. 
  7. Καράμπελλα Ι. 
  8. Στάθης  Μ.  (μέλος απερχόμενης Νομαρχιακής)
  9. Αμπαζή  Β. 
  10. Μουτσάτσος Δ. 
  11. Μιχαλοπούλου Β.  (μέλος απερχόμενης Νομαρχιακής)
  12. Σεζένια  Α. 
  13. Δημητρόπουλος  Π. 
  14. Ζαφείρης  Δ. 
  15. Καλογεράς  Ι. 
  16. Σμοϊλης Γ. 
  17. Καράς  Λ. 
  18. Κουντουριάδης  Δ. 
  19. Βουτιέρου  Ε. 
  20. Θεοδωρόπουλος  Η. 
  21. Χατζηγιαννάκης  Α. 
  22. Λαμπρινούδης  Ι. 
  23. Κακαρίδου Ε. 
  24. Ζαχαρή  Μ. 
  25. Μπρικόρη Α. 
  26. Κουτσοδόντης  Α. 
  27. Στάθης  Λ. 
  28. Μονογιούδης Ν. 
  29. Ρουκανά  Α.  (εκλογή λόγω ποσόστωσης)

…………………………………………………………………

30. Γεωργούλης  Ι.  (εκλογή λόγω απερχόμενης Νομαρχιακής)

31. Σταυρινούδης  Σ.  (εκλογή λόγω απερχόμενης Νομαρχιακής)

32. Τσούκας  Κ.  (εκλογή λόγω απερχόμενης Νομαρχιακής)

33. Παπαλάνης  Λ.  (εκλογή λόγω απερχόμενης Νομαρχιακής)

34. Χαλιωρή Ε.  (εκλογή λόγω απερχόμενης Νομαρχιακής)

 

Η  εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής  θα γίνει με τη μέθοδο των αρχαιρεσιών ανάδειξης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.  Τα εννέα μέλη της Νομαρχιακής θα ψηφιστούν από τους   36  εκλέκτορες που θα εκλέξουν   τα στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών Χίου, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων . Οι  επιτροπές Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων  θα εκλέξουν τις επόμενες μέρες  τους τρείς αντιπροσώπους που αντιστοιχούν στην κάθε μία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ