17.6.2012 16:31

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του νησιού, παρά τις ελλείψεις σε εφορευτικές επιτροπές και τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου, καθώς πολλοί από τους ετεροδημότες δεν προσήλθαν στις κάλπες αφενός λόγο του μεγάλου κόστους μετακίνησης από την Αθήνα και άλλες περιοχές στη Χίο, αφετέρου διότι πολλοί από αυτούς παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από χθες, λόγω του απαγορευτικού απόπλου.

Άγνωστο την ίδια ώρα παραμένει το αν τελικά το ΥΠΕΣ και η αρμόδια Εφορία δικαστικών αντιπροσώπων θα δώσουν παράταση στην εκλογική διαδικασία για Χίο και Λέσβο για τους επιβάτες του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Αισιόδοξοι από την άλλη εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Χίου, με τον Μιχάλη Σφυράκη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για ιστορική ημέρα και αλλαγή σελίδας στον τόπο.

Σίγουρος ότι η ΔΗΜΑΡ θα κρατήσει το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό στη Χίο, δήλωσε μιλώντας στον «π» ο Στ. Ζουμίδης, καλώντας τη νεολαία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Για βέβαιη νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Β. Ατσάλης λέγοντας ότι ο λαός φαίνεται ότι επέλεξε στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Τέλος με συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίστηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου Ηλ. Κλεισσάς που ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να ορθοποδήσει παρά τη δύσκολη και δυσμενή σε βάρος του συγκυρία. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ