11.3.2017 16:42

H «Fraport» αποψιλώνει την Π.Υ. Χίου [BINTEO]

Στο αεροδρόμιο της Σάμου με απόφαση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής 4 στελέχη από το νησί μας

Κάθε όριο παραλογισμού ξεπερνά η απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος να μεταθέσει 4 πυροσβέστες από τη Χίο (2 μόνιμοι και 2  5ετους υποχρέωσης) στη γειτονική Σάμο προκειμένου να στελεχώσει τις κενές θέσεις στο προσωπικό του αεροδρομίου που πρόσφατα παραχωρήθηκε στην γερμανική «Fraport».

Η σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων προβλέπει ότι  η «Fraport Greece» θα είναι υπεύθυνη για την πυρασφάλεια στα 14 αεροδρόμια, με αποτέλεσμα συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα να καλούνται από τη Δευτέρα να μεταβούν με δικά τους έξοδα στην Αθήνα προκειμένου να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

«Πέρα από το γεγονός ότι με αυτούς τους μισθούς δεν μπορεί κάποιος να ζήσει σε άλλο μέρος, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γίνεται να αποδυναμώνεται ένα νησί, με ξηρασία, ανέμους και πολλές πυρκαγιές. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτές τις μεταθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των πυροσβεστών 5ετούς θητείας Π. Λάρδας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ