25.8.2014 11:56

Για πρώτη φορά στη Μικρασία

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΣΕΣΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Άδεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα ζητήσει ο Μητροπολίτης Χίου κ.Μάρκος προκειμένου να βρεθεί και να συλλειτουργήσει μαζί του στον Ι.Ν. του Αγίου Χαράλαμπου Τσεσμέ στις 10 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Μάρκο η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται έπειτα από πρόταση του προέδρου του φάρου Βαρβασίου Ανδρέα Μιχαηλίδη που θεώρησε ότι η παρουσία του Μητροπολίτη Χίου στα απέναντι παράλια συνδέεται τόσο ιστορικά όσο κι εκκλησιαστικά.
«Το πλήρωμα του χρόνου έδειξε ότι στις 10 Φεβρουαρίου είναι η κατάλληλη στιγμή που ο Μητροπολίτης Χίου θα έπρεπε να βρεθεί απέναντι. Κι είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί θα λειτουργήσουμε σε μία εκκλησία που η εικόνα της μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες στο Βαρβάσι όπου κι έκτισαν τον νέο Άγιο Χαράλαμπο.
Όμως είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι το ποίμνιο του Αγίου Χαράλαμπου της Κρήνης Μικρασίας πλέον ποιμαίνεται από τον Μητροπολίτη Χίου»,
τόνισε αναφερόμενος στην απόφασή του ο Μητροπολίτης Μάρκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Χαράλαμπος Τσεσμέ μετά την ανασκευή του από το Υπ. Πολιτισμού της Τουρκίας χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα τελεστεί σε αυτόν Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μετά την καταστροφή του 1922.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ