23.3.2015 16:16

Φέσι εκ των έσω [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Σε μαύρη τρύπα για τα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά του Δήμου Χίου μετατρέπονται οι παλαιότερες αυθαιρεσίες πρώην Δημάρχων και Αντιδημάρχων από εποχή Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, με τον Δήμο να καλείται πλέον να καταβάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές του παρελθόντος που βεβαιώθηκαν πρόσφατα από την Πολεοδομία.

Τα ποσά

Το θέμα προβλημάτισε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που κλήθηκε να ψηφίσει πίστωση 9.750 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί η πρώτη δόση για μία σειρά βεβαιωμένων αυθαιρεσιών που φθάνουν το ποσό των 31.293, 12 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης πρόκειται για τρεις συνολικά αυθαιρεσίες και συγκεκριμένα:

  • Για αυθαίρετη κατασκευή στεγάστρου στα Καρδάμυλα με σκοπό τη φιλοξενία οχημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Περιοχής (16.821 ευρώ)
  • Για τοιχίο αντιστήριξης στο Πιτυός που έγινε το 2002 (3.972 ευρώ)
  • Για τροχήλατη καντίνα στα Μαύρα Βόλια (10.500 ευρώ)

Το πιο ανησυχητικό όμως σύμφωνα με τον κ. Γδύση είναι το γεγονός ότι πέρα από τα συγκεκριμένα πρόστιμα έρχεται στο άμεσο μέλλον μία σειρά από 20 επιπλέον πρόστιμα για αυθαιρεσίες του Δήμου Χίου στο παρελθόν που ούτε λίγο, ούτε πολύ θα δημιουργήσουν μαύρη τρύπα που υπολογίζεται σε πάνω από 100.000 ευρώ.

«Να πληρώσουν όσοι πήραν την απόφαση»

Καυστικός στην τοποθέτησή του υπήρξε ο αντιδήμαρχος νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης ζητώντας από το σώμα να σταματήσει να παρέχει κάλυψη σε όσους έχουν λάβει στο παρελθόν αυθαίρετη απόφαση παρά την αντίθετη εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές αν πρόκειται για πρόστιμα που έγιναν με εισηγήσεις της τεχνικής υπηρεσίας ή πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές που ενέκρινε ο εκάστοτε αντιδήμαρχος που σε λίγο θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή για να ζητήσει υποστήριξη δικηγόρου;

Εάν ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος αυθαιρετεί δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα πρόστιμα από τις παράνομες ενέργειές του και μετά να ζητάει και ορισμό δικηγόρου ώστε να τον υπερασπιστεί ο Δήμος στα δικαστήρια», διερωτήθηκε ο κ. Βεργίτσης.

Το θέμα πάντως αναμένεται να απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση οπότε και θα εξεταστούν κατά περίπτωση όλα τα πρόστιμα και οι αυθαιρεσίες του παρελθόντος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ