8.4.2013 17:10

Εξαφάνισαν τον υπεύθυνο αντί για τις παράνομες πινακίδες!

ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ

Κλειστές πόρτες στη Χίο βρίσκει η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου, στην πρόθεσή της να καθαιρέσει όλες τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και τα πλαίσια επί των οδικών αξόνων, που ενέχουν κινδύνους για περαστικούς και οδηγούς από όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Η γενική γραμματέας με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ζήτησε από τη συγκρότηση τοπικών επιτροπών αποτελούμενη από έναν υπάλληλο της κατά τόπους Περιφερειακής Ενότητας και των τοπικών Δήμων, ώστε με τη συμβολή τους να καταγράψουν όλες τις αυθαίρετες πινακίδες.

Ωστόσο, αν και η Περιφέρεια είχε προχωρήσει άμεσα στον ορισμό υπαλλήλου, στο Δήμο Χίου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα, αφού, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έχει υπάρξει καμία σχετική με το ζήτημα κινητοποίηση.

«Ο Δήμος Χίου είναι από τους ελάχιστους, αν όχι ο μόνος, που δεν έχει ορίσει υπάλληλο. Πρόσφατα στείλαμε νέο έγγραφο, με το οποίο ζητάμε να οριστεί αρμόδιος για το θέμα, καθώς η διαδικασία καθαίρεσης παράνομων πινακίδων θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα», ανέφερε στον «π» η Χρ. Καλογήρου.

«Έχουμε αποστείλει στοιχεία»

Μέχρι στιγμής πάντως η μόνη υπηρεσία που φαίνεται ότι έχει διενεργήσει ελέγχους για το θέμα είναι η Δημοτική Αστυνομία, εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε ότι πριν από δύο χρόνια είχε κάνει μία πρώτη καταγραφή, τα στοιχεία της οποίας απέστειλε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Αυτά τα στοιχεία αφορούν μόνο την πόλη της Χίου, καθώς η καταγραφή αφορούσε την προ Καλλικράτη εποχή. Ενδεχομένως να έχουν διαφοροποιηθεί κυρίως ως προς τον αριθμό και να χρειάζεται επιπλέον έρευνα», ανέφερε.

«Δεν έχουμε παράνομες πινακίδες»

«Δεν έχουμε παράνομες πινακίδες. Λίγο πριν εφαρμοστεί ο Καλλικράτης τις είχαμε αφαιρέσει όλες, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και στο κέντρο και στο οδικό επαρχιακό δίκτυο», επιμένει ο Πολ. Λαμπρινούδης. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η καθαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ήταν και τότε επίμαχο σημείο, που είχε οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίηση του τότε νομαρχιακού συμβούλου Γ. Μισετζή από το νομαρχιακό συνδυασμό Λαμπρινούδη.   

Η διαδικασία

Όπως είπε η Χρ. Καλογήρου στις περιπτώσεις που εντοπίζονται περιπτώσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ή πλαισίων και υπάρχει καταγραφή των στοιχείων του κατόχου, τότε κοινοποιείται στον υπεύθυνο διορία 30 ημερών ώστε να την καθαιρέσει μόνος του.

«Μετά την παρέλευση της ορισθείσας προθεσμίας και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρξει συμμόρφωση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα προχωρεί άμεσα και με την συνδρομή των κατά τόπους Ο.Τ.Α., στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων & επιγραφών που χαρακτηρίζονται ως «ρύποι» χωρίς την έκδοση Απόφασης Γενικής Γραμματέως Α.Δ.Α».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ