9.4.2013 12:42

Εξαφάνισαν το αρχείο, παραιτήθηκε ο εκκαθαριστής

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Για πολύ καιρό ακόμα, μέχρι τελικά να βρεθεί οριστική λύση για λουκέτο, θα συνεχίζει να πληρώνει ο Δήμος Χίου τα σπασμένα από τη ζημιογόνα Τεχνική Εταιρεία του Δήμου Βροντάδου, καθώς το ένα παράλογο διαδέχεται το άλλο σε μία προσπάθεια να κλείσει η Εταιρεία.  

Παρά τις διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν ότι η εκκαθάριση της Εταιρείας προχωρά, ξαφνικά, διά στόματος Π. Λαμπρινούδη, ανακοινώθηκε ότι ο εκκαθαριστής Ν. Πιτσιλός υπέβαλλε την παραίτησή του, με το αιτιολογικό ότι όλα τα αρχεία της Εταιρείας που φυλάσσονταν σε ιδιωτικό χώρο που μίσθωνε ο Δήμος στην παραλιακή του Βροντάδου έχουν εξαφανιστεί, δημιουργώντας πολλαπλά και σοβαρά ερωτηματικά για την τύχη τους.  

«Όχι μέσω Εισαγγελέα»

Και ενώ ο μέσος πολίτης ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση στην Εταιρεία, που αναγκάζει ακόμα και τώρα το Δήμο να πληρώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σπασμένα, η χθεσινή Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αφήσει απέξω τη Δικαιοσύνη και να αναζητήσει λύση μέσα από την ΚΕΔΕ!

«Αν βάλουμε στη μέση τον Εισαγγελέα τότε μπορεί να μπλέξουν και άνθρωποι που δεν είχαν ουδέποτε ευθύνη. Η λύση θα πρέπει να δοθεί μέσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Να πούμε στη Νομική Υπηρεσία της Ένωσης ότι έχουμε αυτό το πρόβλημα, ότι εξαφανίστηκε το αρχείο και να μας πει τι να κάνουμε», ανέφερε στην εισήγησή του ο Π. Λαμπρινούδης αποσπώντας την ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής και ενώ η συνεδρίαση καταγράφονταν από τους τοπικούς δημοσιογράφους!

Πιθανά οι αιρετοί της Χίου θεωρούν ότι η ΚΕΔΕ λειτουργεί ως πλυντήριο παρανομιών και ατασθαλιών, ως συλλογικός φορέας που έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τα πιο διεφθαρμένα τμήματα της ελληνικής διοίκησης και απλώνει πέπλο προστασίας τέτοιο, που πετυχαίνει ως και να ξεγλιστρήσει από τη Δικαιοσύνη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ