3.4.2012 11:04

Έρχεται θεματικό συμβούλιο με επίκεντρο τις ανεμογεννήτριες

• ΜΕ 49 ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
Οι ανεμογεννήτριες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες πρέπει να γίνει μία τέτοιου είδους επένδυση στη Βόρεια Χίο, απασχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με τον δήμαρχο Χίου, Π. Λαμπρινούδη να δέχεται πιέσεις από τις αντιπολιτεύσεις αλλά και από την κίνηση «Χιώτες Πολίτες για της ανεμογεννήτριες» προκειμένου να ζητήσει παράταση της διαβούλευσης και να ορίσει θεματικό δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Έτσι έπειτα από δύο περίπου ώρες συζήτησης και με έντονο το στοιχείο της αντιπαράθεσης με την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, ο Π. Λαμπρινούδης αποδέχθηκε να σταλεί επιστολή με την οποία να ζητηθεί παράταση του χρόνου διαβούλευσης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και να συζητηθεί το θέμα το αργότερο έως τις 9/4/2012 σε ανοικτή συνεδρίαση παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων.
Τα υπόλοιπα θέματα
Επίσης, μεταξύ των 49 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Χ., που  βασίζεται στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και στην υπάρχουσα εμπειρία των ΔΕΥΑ.
            Στην εν λόγω συνεδρίαση εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός του 2012 της Μονομετοχικής Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, η οποία έχει ως βασικό στόχο την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου καθώς και ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, με τον οποίο επιδιώκεται η τακτοποίηση των οικονομικών προβλημάτων του, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός του περιφερειακού θεάτρου στο νησί μας.
            Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης η έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 για το έργο «Ναυτιλιακό μουσείο Καρδαμύλων», το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του παλιού σχολικού κτιρίου σε ναυτιλιακό μουσείο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ