29.3.2012 16:47

Επιτέλους φτιάξτε το έκτρωμα των μύλων

Από λόγια το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο τόπος έχει χορτάσει. Στις μέρες μας το μοναδικό ζητούμενο είναι οι πράξεις, είτε αυτές είναι αυτονόητες είτε κάποιοι πρέπει να τις επιβάλλουν.

Η περίπτωση των μύλων του Νοσοκομείου ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή έχει αλλάξει την όψη όχι μόνο της πόλης της Χίου αλλά και ολόκληρου του νησιού με θεαματικές μακέτες που έρχονται από το μακρινό μέλλον, η πραγματικότητα έρχεται να τη διαψεύσει.

Τι και αν οι μύλοι αποτελούν ένα από τα πιο γραφικά σημεία του νησιού, τι και αν πριν 1 χρόνο η Sony τους χρησιμοποίησε για τη δική της διαφήμιση, για τη δημοτική αρχή το 3Α και τα τσιμεντάκια φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη αξία.

Παραμονές λοιπόν του Πάσχα και ενώ προσκαλούμε την Τουρκία, την Κύπρο, τη Ρωσία και την Ευρώπη να μας επισκεφθούν οι μύλοι παραμένουν στο μαύρο τους το χάλι, ξηλωμένοι και εγκαταλειμμένοι χωρίς κανέναν να νοιάζεται.

Πέρασε τουλάχιστον ένας χρόνος από τότε που ο Π. Λαμπρινούδης είχε δηλώσει ότι η μελέτη είναι έτοιμη και ο εργολάβος θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες. Ένα χρόνο αργότερα και ακόμα ο εργολάβος είναι στο δρόμο.  Ελπίζω μόνο ο δήμος αυτή τη φορά να απαντήσει με έργα και όχι με ένα ξερό δελτίο Τύπου που θα συνοδεύεται με το αντίστοιχο αρχείο Photoshop για το πώς θα είναι οι μύλοι το 2025.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ