5.11.2013 12:26

Επιστρέφουν αρμοδιότητες στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Τα κενά που άφησε πίσω της η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας θα επιχειρήσει να κλείσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει την επαναφορά αρμοδιοτήτων από την καταργημένη Δημοτική Αστυνομία στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Τα προβλήματα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες αφορούν σε τομείς ευθύνης της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, όπως η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, οι αυτοψίες για τα μπάζα, τα κλαδιά, καθώς και άλλου είδους στερεών αποβλήτων.

«Η αλήθεια είναι ότι σε αυτούς τους τομείς έχουμε μείνει πίσω, εύλογα,  διότι αυτές οι αρμοδιότητες έμειναν στον αέρα. Επί του παρόντος με αυτά τα καθήκοντα έχει επιφορτιστεί ο δημοτικός υπάλληλος Ν. Σαραντάκης, που επόπτευε τη Δημοτική Αστυνομία και ξέρει πολύ καλά τις διαδικασίες.

Στόχος είναι η επιστροφή αυτών των αρμοδιοτήτων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να δημιουργηθούν επιτροπές υπαλλήλων που θα έχουν συγκεκριμένες δικαιοδοσίες», σημείωσε ο Ν. Μαρτάκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ