21.11.2012 21:57

Επιμένει στην πολιτική της για την ΕΝΑ Χίου η Περιφέρεια

Στο μέτρο που της αναλογεί προτίθεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΝΑ Χίου, καλύπτοντας δηλαδή, τη ζημία κατά περίπου 60% η Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Τη θέση της Περιφέρειας αποσαφηνίζει ο αντιπεριφερειάρχης, με νέα του ανακοίνωση, έπειτα από την απάντηση Λαμπρινούδη ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί μόνο αν η Εταιρεία δε λυθεί. Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:
«Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Χίου σχετικά με τη διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου Α.Ε. θεωρούμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε τα εξής:
• Η λύση της εταιρείας ήταν υποχρεωτική με βάση το Νόμο μετά από συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις (παρ. 9 του άρθρου 194 του Ν.3852/2010 «Καλλικράτης») όπως τονίζεται και σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.
• Η παραμονή των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση εταιρεία κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν αναγκαία για την εκτέλεση της εκκαθάρισης υπό την επίβλεψη των εκκαθαριστών της.
• Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθίσταται αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις της εταιρείας προς τρίτους (ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι, τοπική αγορά, τράπεζες κ.λπ.). Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις υποχρεώσεις στο μέτρο που της αναλογεί».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ