25.9.2012 8:49

Επιχείρηση “ανάστασης” του Σαραπιού

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΦΡΑΓΜΑ

Το πολύπαθο φράγμα του Σαραπιού στην περιοχή των Καρδαμύλων επιχειρεί να αποπερατώσει η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, που γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζεται να εντάξει την ολοκλήρωση του έργου στο ΕΣΠΑ μέσα στο μέτρο για τα έργα ύδρευσης.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο Π. Λαμπρινούδης, το έργο που έχει ολοκληρωθεί μαζί με το πρόφραγμα σε ποσοστό της τάξεως του 60%, είχε μείνει ημιτελές εξαιτίας της έλλειψης πόρων.
Έτσι η ΔΕΥΑ Χίου ανέθεσε σε τοπική εταιρία την επικαιροποίηση της μελέτης, αφού αφενός το κόστος μετά από πάροδο τριών και πλέον χρόνων έχει αλλάξει, αφετέρου έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θεωρείται έγκυρη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
 
«Αυτό που θα επιχειρήσει η ΔΕΥΑΧ είναι να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό για τον τόπο έργο. Έχει ήδη ανοίξει το μέτρο για έργα ύδρευσης μέσα στο ΕΣΠΑ και έτσι η Εταιρία θα επιχειρήσει να ωριμάσει τη μελέτη και εν τέλει να την εντάξει στο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.
Η νέα μελέτη πάντως, εκτός από την ολοκλήρωση των εργασιών, προβλέπει τόσο τη δημιουργία ταχυ-διυλιστηρίου όσο και τη δημιουργία σωλήνα μεταφοράς νερού, που θα συνδέει το φράγμα του Σαραπιού με τον αγωγό του Δελφινιού, μέσα από τον οποίο υδροδοτείται η πόλη της Χίου και η πέριξ αυτής περιοχές.
Τέλος, σε ότι αφορά το κόστος, σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη, αυτό αναμένεται να φθάσει το ποσό των 2 εκ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επικαιροποίηση της μελέτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ