22.2.2015 15:22

Επέλεξαν Μόστρα [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΘΥΜΙΑΝΑ

Σημείο αναφοράς για εκατοντάδες ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες αποτελεί πλέον η Μόστρα των Θυμιανών που τείνει να λάβει παγχιακό χαρακτήρα μιας και ολοένα αυξάνονται οι συμμετοχές εκτός των στενών γεωγραφικών ορίων της περιοχής.

Φέτος εκτός από τα καρναβαλικά γκρουπ των Θυμιανών, συμμετείχαν καρναβαλιστές από το Νεχώρι και την Καλλιμασιά ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν άτομα από το γειτονικό νησί των Οινουσσών.

Την ίδια ώρα το Θυμιανούσικο έθιμο φαίνεται ότι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των γειτόνων κι αποτελεί σταθερό πόλο έλξης αντίστοιχο του ρουκετοπόλεμου. Αυτό μαρτυρούν και οι αφίξεις από τα έναντι παράλια καθώς μόνο το Σάββατο πέρασαν την πύλη του Τελωνείου πάνω από 1000 άτομα ενώ οι αφίξεις συνεχίστηκαν και το πρωί της Κυριακής.

Η φετινή Μόστρα

Όπως ήταν αναμενόμενο η φετινή Μόστρα δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει τόσο από την επικαιρότητα όσο και από την καθημερινότητα της οικονομικής κρίσης. Βασιλιάς καρνάβαλος αναδείχθηκε ο Γερμανός Καγκελάριος υπό τη μορφή του Αδόλφου Χίτλερ με τα σχόλια από μικροφώνου να παίρνουν και να δίνουν.

Από το εύστοχο μάτι των Θυμιανούσων δεν ξέφυγαν ούτε τα χαράτσια με το ένα από τα άρματα να είναι αφιερωμένο στον ΕΝΦΙΑ.

Τους τα χάλασε η ΔΕΗ

Μοναδική παραφωνία στην εορταστική νότα της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε η διακοπή ρεύματος λίγο πριν το τέλος της παρέλασης των αρμάτων. Το βραχυκύκλωμα σε κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα τα Θυμιανά να μείνουν χωρίς ρεύμα και συνεπώς η διοργάνωση να λήξει «άδοξα». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ