16.4.2015 18:48

Ενημέρωση χωρίς αναθεώρηση

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Με τους τόνους να ανεβαίνουν, άνευ ουσιαστικών αιτιών, προς το τέλος της περίπου τρίωρης συνεδρίασης, η απόφαση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου να προχωρήσει σε αυξήσεις για τη συμμετοχή στις δομές του δεν κλονίστηκε από το χθεσινό ενημερωτικό Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου επέμεινε ότι η επιβολή τελών έρχεται ως απόρροια της έλλειψης προσωπικού. «Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, όπως της πρόσληψης  μέσω αυτοτελών πόρων, ΕΣΠΑ και προσλήψεων ορισμένου χρόνου, που όμως δεν κρίνονται ασφαλείς. Επιλέξαμε τον πιο ασφαλή τρόπο, το αντίτιμο, διαφορετικά είναι πιθανόν οι δομές να μην μπορούν να λειτουργήσουν», υποστήριξε την απόφαση ο Παντ. Καμπούρης.

Το κατηγορώ του αθλητισμού

«Φέρνετε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Τι θα απογίνουμε όσοι δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ ως επιχορήγηση; Από εμάς δεν θα πάρετε τίποτα και ας μας πετάξετε έξω από τους αθλητικούς χώρους. Θα κάνουμε προπονήσεις στο δρόμο», ήταν η πρώτη αντίδραση από τον γυμναστή Γιάννη Τζήκα. 

«Αμαρτωλή ιστορία» χαρακτήρισε από την πλευρά του το δημοτικό στάδιο Χίου ο Γιάννης Πετρής.

«Οι αθλητικοί χώροι είναι ανοιχτοί από παντού. Η οργάνωση και η παροχή υπηρεσιών είναι φτωχές. Εδώ κι έναν χρόνο δεν έχει μικροφωνική. Κάνουμε αγώνες με ντουντούκες. Τα εμπόδια είναι κατεστραμμένα εδώ κι ένα χρόνο. Αυτό το χάλι και η αδιαφορία δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να αναγνωρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση ως στρατηγικό εταίρο», ανέφερε. 

 «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για τα παιδιά και τις αυριανές κοινωνίες», ισχυρίστηκε ο Πέτρος Φλάμος και πρόσθεσε: «Και με ένα ευρώ τον χρόνο βάζετε ταφόπλακα στα αθλητικά σωματεία. Ανοίξτε τα στάδια σε όλους. Βοηθήστε να μείνουν ανοιχτά τα σωματεία».

Φορομπηχτική

«Ψηφίσαμε προϋπολογισμό μαϊμού. Τα επιπλέον χαράτσια μπαίνουν για να καλύψουν την αδυναμία του Δήμου να καλύψει τις υποχρεώσεις του έναντι του Νομικού Προσώπου», υπέθεσε ο Πολ. Λαμπρινούδης, κατηγορώντας το Μαν. Βουρνού ότι από δήμαρχος έχει μετατραπεί σε απλό φοροεισπράκτορα.

«Πολιτικές θέσεις έχετε αναλάβει, οι οποίες έχουν ρίσκο. Μάθετε να λειτουργείτε πολιτικά», προέτρεψε η Ερμ. Φρεζούλη. Πλήγμα κυρίως για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι καταλήγουν να εκλαμβάνονται ως υψηλόμισθοι, χαρακτήρισε τις αυξήσεις ο Μ. Σκούφαλος, υπερασπιζόμενος την απόφαση των αντιπολιτεύσεων να φέρουν το θέμα προς συζήτηση, όταν ο Μαν. Βουρνούς επιχείρησε να το υποβαθμίσει. «Φέρνουμε προς συζήτηση το ψωμί του λαού», ισχυρίστηκε.

«Το τζάμπα τελείωσε ή καλύτερα μάθαμε ότι κάποτε έρχεται η στιγμή που πληρώνεται. Καλύτερα λοιπόν τώρα λίγο – λίγο, παρά αργότερα σε μεγαλύτερο βαθμό», υπερασπίστηκε την απόφαση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου ο δήμαρχος. Απαντώντας δε στις αναφορές της αντιπολίτευσης ότι ταυτίζεται με τις κυβερνητικές επιλογές κατέληξε: «Δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Ταυτιζόμαστε μόνο με την ευθύνη». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ