28.9.2012 11:18

Ελπίδα Τσουρή: "Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας"

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 
Έτοιμη να προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι η πρώην βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός της από το zougla.gr, στη λίστα των 36 ονομάτων που ερευνά το ΣΔΟΕ για περίεργο πλουτισμό.
 
“Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας”
Με αυτή τη φράση η ίδια σχολίασε εμφανώς φορτισμένη, το δημοσίευμα τονίζοντας ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.
 
Μάλιστα όπως τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου, της δήλωσε άγνοια για έλεγχο στα οικονομικά της.
 
“Μιλάμε για ακόμα ένα φαινόμενο ανθρωποφαγίας το οποίο πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί. Στη Χίο είμαστε όλοι γνωστοί. Δεν σηκώνω πλέον μύγα στο σπαθί μου. Θα προσφύγω στα δικαστήρια για να δικαιωθώ. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει πλέον εδώ.
 
Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν η βουλή να ζητάει τη λίστα του ΣΔΟΕ και να μην την έχει και ξαφνικά να εμφανίζεται μία λίστα στα ΜΜΕ και να αναπαράγεται με μανιώδη ταχύτητα”, είπε η κ. Τσουρή στον “π”.
 
“Βρίσκομαι σε ένα νέο ξεκίνημα μακριά από όλους και όλα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε έναν αγώνα οικονομικής επιβίωσης. Ούτε δικό μου αυτοκίνητο δεν έχω. Το τι έχω και το πόσα έχω, το ξέρουν όλοι. Το πόθεν έσχες μου είναι και ήταν γνωστά και στον Χιώτικο λαό και σε όλους όσους επιδίωξαν να το μάθουν”, κατέληξε η ίδια.
 
 
Η ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ
 

Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής , επέλεξα να απαντώ  στις επιθέσεις, τις οποίες δεχόμουν , με πολιτικό τρόπο. Φαίνεται ότι κάποιοι εξέλαβαν αυτή τη στάση μου, ως αδυναμία και συνεχίζουν την ίδια τακτική. Τους απαντώ ότι το πάρτι τελείωσε . Άπαντες, όπου και αν βρίσκονται, όποιοι και αν είναι, ανώνυμοι  ή επώνυμοι, θα πρέπει πλέον αυτοί   να εξηγήσουν  γιατί έχουν κάνει επάγγελμα την σπίλωση προσώπων και συνειδήσεων . Θα πρέπει να βγουν από το σκοτάδι και τη λάσπη, όπου κρύβονται, και να μιλήσουν δημόσια.
Ανήκω στους πολιτικούς που κατέβαλλαν μεγάλο τίμημα, με τη  συμμετοχή τους στα κοινά, επαγγελματικό , οικονομικό και προσωπικό .
Σε μια εποχή, λοιπόν κατά την οποία αγωνίζομαι για να αντιμετωπίσω αυτές τις συνέπειες , το ¨ χτύπημα ¨ που δέχθηκα , δεν μπορεί  και δεν θα μείνει αναπάντητο .
Καλώ και προκαλώ όποιον χρησιμοποίησε τη γκαιμπελικη μέθοδο της « ανώνυμης καταγγελίας » να μιλήσει με το ονομά του και να δώσει στη δημοσιότητα όσα στοιχεία διαθέτει.
Επειδή, όμως , δεν περιμένω από τρωκτικά να βγουν στο φως της ημέρας, θα εξαντλήσω όποια δυνατότητα έχω, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιός και γιατί έχει αναλάβει, κρυπτόμενος, την κατασυκοφάντηση  μου, ακόμα και σήμερα.
 Ήδη, έχω απευθυνθεί, προφορικά και εγγράφως, στις αρμόδιες υπηρεσίες , ενώ επίκειται άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα θα προσφύγω στις καθ’ ύλην αρμόδιεςΑνεξάρτητες Αρχές , προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως όλη η εξέλιξη της υπόθεσης , από την « ανώνυμη καταγγελία» έως το Υπουργείο Οικονομικών. Και , τέλος, ασφαλώς και θα ζητήσω τον καταλογισμό ευθυνών, όπου αυτές εντοπιστούν, απ’ όπου και αν προέρχονται.
Με αυτές μου τις ενέργειες, δεν θέλω μόνο να αμυνθώ προσωπικά , σε φαινόμενα κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας . Επιδιώκω να στείλω ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς την Πολιτεία , η οποία οφείλει να προστατεύσει όχι τα πρόσωπα , άλλα την ίδια τη λειτουργία των θεσμών και της Δημοκρατίας . Αν δεν το πράξει αυτό τώρα, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα , ας περιμένουμε τα χειρότερα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ