7.12.2012 23:01

Ελεύθερη πτώση στα ποσοστά της ΠΑΣΚ δασκάλων

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΔΑΣΚΑΛΩΝ

 

Η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδικό επίπεδο φαίνεται ότι παρέσυρε και την τοπική ΠΑΣΚ- ΔΗ.ΣΥ. στις εκλογές της Τετάρτης για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού.

 

Από την άλλη κερδισμένη από την διαδικασία βγήκε η παράταξη του ΠΑΜΕ με τους Γ. Αμπαζή, Μ. Σκούφαλο και Στ. Τσίγκο να κατέχουν 3 έδρες, δηλαδή μία επιπλέον έδρα σε σχέση με πέρυσι.

 

Στάσιμη σε ότι αφορά τα ποσοστά της ήταν η παράταξη της ΔΑΚΕ προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ενώ εντυπωσιακή ήταν και η απήχηση της Νέας Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης στη Χίο που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές και κατέλαβε 1 έδρα.

 

Τα αποτελέσματα

 

 

    

2011

2012

Εγγεγραμμένοι

591

605

Ψήφισαν

471

435

Άκυρα-Λευκά

53

58

Έγκυρα

418

377

Ενότητα (ΠΑΜΕ) 3 έδρες

126

157

ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ 2 έδρες

223

101

Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Εκ/κών  1 έδρα

0

60

ΔΑΚΕ 1 1έδρα

69

59

                                          

Για το νέο ΔΣ εκλέγονταο:

 

ΕΝΟΤΗΤΑ: Αμπαζής Γιώργης, Σκούφαλος Μάρκος, Τσίγκος Στέφανος

 

ΠΑΣΚ ΔΗΣΥ: Αντώνης Γκιούλης, Στέλιος Καμπούρης

 

Νέα Ανεξ. Ριζοσπαστική Κίνηση Εκ/κών: Μαυρέλος Βασίλης

 

ΔΑΚΕ: Παπαδόπουλος Κώστας

 

Οι δηλώσεις

Ικανοποιημένοι παρά τη μείωση κατά δύο έδρες της δύναμής τους δήλωσαν στον «π» οι εκλεγέντες από την ΠΑΣΚ Στ. Καμπούρης και Αντ. Γκιούλης.

 

Στ. Καμπούρης:

 

 «Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος διατηρήσαμε δύο έδρες. Δυστυχώς αυτή τη φορά τα εύκολα λόγια και η αντιπολίτευση επικράτησαν της λογικής και αναδείχθηκαν άνθρωποι που είναι υποταγμένοι στο κομματικό και μόνο συμφέρον».

 

Αντ. Γκιούλης:

«Θεωρώ ότι η ταύτισή μας με το ΠΑΣΟΚ αν και πολλάκις έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας κατά το παρελθόν τελικά οδήγησε στη μείωση της δύναμής μας. Όμως εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι μοναδική μας προτεραιότητα είναι οι ανάγκες του κλάδου και η αξιοπρεπής άσκηση του επαγγέλματός μας».

 

Τα πυρά του πάντως κατά των εκλεγμένων της ΠΑΣΚ εξαπέλυσε ο πρώτος σε ψήφους Γ. Αμπαζής εκ μέρους του ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι η μακρόχρονη ιστορία του κάθε δασκάλου μέσα στο κίνημα είναι αυτή που φανερώνει ποιος έχει βάλει πλάτες στην κατάρρευση του επαγγέλματος του δασκάλου και ποιος αγωνίστηκε με αξιακό κώδικα για τη υπεράσπιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

 

«Υπήρξε σοβαρός προβληματισμό γύρω από τα εκπαιδευτικά τεκτενόμενα, αναδείχθηκαν πλευρές που οξύνθηκαν λόγω κρίσης κυρίως σε ότι αφορά την επιβίωση των δασκάλων και δη των νεοδιόριστων. Όλα αυτά συν το γεγονός ότι πρέπει να στηριχθεί το ειδικό σχολείο και όσοι το πλαισιώνουν οδήγησαν τους δασκάλους στο να τολμήσουν την αλλαγή και τελικά να υποστηρίξουν το ΠΑΜΕ», κατέληξε ο κ. Αμπαζής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ