6.4.2012 17:32

Εκθέματα ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο

ΚΑΛΟΥΠΙΑ, ΜΑΤΣΟΛΕΣ, ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Σε εκθεσιακό χώρο, μέσα στον οποίο μπορεί κανείς να δει εκθέματα και φωτογραφίες από τον Ρουκετοπόλεμο, έχει μετατραπεί ο δεύτερος όροφος του πρώην Δημαρχείου Ομηρούπολης.

Την έκθεση που έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Τσατσαρώνης με τη συνεργάτιδα του αντιδημάρχου Ομηρούπολης Β. Αμέντα, περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που διέθεσαν εθελοντικά φωτογράφοι της περιοχής καθώς και μία σειρά εκθεμάτων από τα σύνεργα των ρουκετατζήδων.

Πρωτότυπη ιδέα αποτελεί για φέτος και η προβολή ενός 20λεπτου βίντεο μέσα από το οποίο φαίνεται η αναβίωση του εθίμου από γενιά σε γενιά αλλά και το πόσο σκληρά εργάζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μικροί και μεγάλοι για να μεταφέρουν το υπερθέαμα του Μ. Σαββάτου σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Την ίδια ώρα φέτος όπως όλα δείχνουν το έθιμο αλλά και οι παράλληλες δράσεις είναι πιο οργανωμένες από κάθε άλλη χρονιά γεγονός στο οποίο οφείλεται σύμφωνα με την κ. Αμέντα, στην αγάπη των κατοίκων του Βροντάδου για το έθιμο.

«Έχουμε ρίξει πολύ σκληρή δουλειά. Απλοί κάτοικοι, εθελοντές, μαθητές, νέοι, παιδιά όλοι εδώ και μήνες εργαζόμαστε πυρετωδώς προκειμένου όλα να είναι έτοιμα. Ότι θα δείτε από σήμερα μέχρι και το βράδυ του Μ. Σαββάτου, έχουν γίνει με αγάπη και μεράκι από όλους μας. Για εμάς ο ρουκετοπόλεμος δεν είναι ένα απλό έθιμο αλλά σοβαρή ευθύνη που έχει αντίκτυπο στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού», ανέφερε η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση φωτογραφίας αλλά και η προβολή του βίντεο θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και τη Ν. Τετάρτης ενώ οι ώρες επίσκεψης για την έκθεσης είναι 11.00-19.30 και για την προβολή 11.00-14.00 και  17.00- 19.00.

Τέλος άξια αναφοράς είναι και η δράση «Μία ρουκέτα για τον καθένα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή Γούβι, όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει βιωματική επαφή με το έθιμο, ρίχνοντας τη δική του ρουκέτα, υπό την επίβλεψη έμπειρου συνεργείου ρουκετατζήδων. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ